1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Περιφερεια Ν.Αιγαιο

Κλείνει από σήμερα η γέφυρα Χαρακίου, λόγω υψηλής επικινδυνότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κλείνει από σήμερα η γέφυρα Χαρακίου, λόγω υψηλής επικινδυνότητας -Η γέφυρα καταστράφηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις της 5ης Νοεμβρίου Το κλείσιμο της γέφυρας στη θέση Χαράκι, επί της…

Σύνταξη Verena13 Νοεμβρίου 2019 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κλείνει από σήμερα η γέφυρα Χαρακίου, λόγω υψηλής επικινδυνότητας

-Η γέφυρα καταστράφηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις της 5ης Νοεμβρίου

Το κλείσιμο της γέφυρας στη θέση Χαράκι, επί  της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, λόγω κινδύνου αιφνίδιας κατάρρευσής της, μετά την καταστροφή που υπέστη από την έντονη βροχόπτωση της 5ης Νοεμβρίου 2019.

Της βροχόπτωσης ακολούθησαν αυτοψίες οι οποίες διενεργήθηκαν στις 6, 7, 8 και 12 Νοεμβρίου από δύο κλιμάκια τεχνικών, οι οποίοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: η γέφυρα έχει καταστραφεί  και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό διακόπτεται άμεσα η χρήση της.

Η συγκεκριμένη γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε το 1972,  παρακολουθείτο στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνεχείς αυτοψίες σε τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα μετά από κάθε νεροποντή.

Μετά τις αυτοψίες που ακολούθησαν τις έντονες βροχοπτώσεις της 5ης Νοεμβρίου και τα ευρήματά τους, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έδωσε αμέσως εντολή για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, από σήμερα, Τετάρτη, ενημερώνοντας σχετικά το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για τη διαχείριση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των καταστάσεων που προκύπτουν.

Ζητείται η κατανόηση όλων καθώς και η συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, για την διευθέτηση της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Το Γραφείο Τύπου

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.