1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Περιφερεια Ν.Αιγαιο

Επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών από κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου ζήτησε ο Περιφερειάρχης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών από κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Σε συνεργασία με τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές τίθεται από σήμερα κιόλας σε…

Σύνταξη Verena25 Οκτωβρίου 2023 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών από κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου ζήτησε ο Περιφερειάρχης

 

Σε συνεργασία με τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές τίθεται από σήμερα κιόλας σε εφαρμογή το σχέδιο που θα «ελευθερώσει» τα πάρκα της πόλης

                                                                                                

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνεννόηση και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για να δοθεί άμεση λύση στην «κατάληψη» των πάρκων και κεντρικών σημείων της πόλης της Ρόδου από πλήθος μεταναστών που φτάνουν στο νησί, κατά τις τελευταίες, αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Καθώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτό μία πόλη να παρουσιάζει αυτή την κατάσταση σε κεντρικούς δημόσιους χώρους της, όταν μάλιστα η τουριστική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης, την πρώτη μέρα της άφιξής του στη Ρόδο, μετά από ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο εξωτερικό, απηύθυνε πρόσκληση στον Διοικητή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μανώλη Καζαμία, ο οποίος παραβρέθηκε μαζί με τον Β' Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Γεώργιο Στέργου, στον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, Χαράλαμπο Γεωργάτο και τον Περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννη Δελή, για μία συνάντηση εργασίας, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Ευστρατίου, ώστε να οργανώσουν την επιχείρηση που θα μετακινήσει τους μετανάστες και θα αποκαταστήσει την εικόνα της πόλης,. «Παρών» στη συνάντηση ήταν τηλεφωνικά και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, καθώς το ζήτημα αφορά και το Λιμεναρχείο.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Το σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα προβλέπει τη μετακίνηση τους στον χώρο αναχώρησης τους στο εμπορικό λιμάνι στην Ακαντιά, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά τους. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα τοποθέτηση σκηνών, με την συνδρομή της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να τους παρέχεται μια σχετική κάλυψη και προστασία από καιρικά φαινόμενα.

«Δεν επιτρέπεται η πόλη της Ρόδου να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ασχολούμαστε με τη λύση, αδιαφορώντας για αρμοδιότητες και αναζήτηση ευθυνών. Ιδανικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα που βιώνουμε ως χώρα και ως Περιφέρεια, τα τελευταία δέκα χρόνια εντονότερα, δεν υπάρχουν. Σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και προστατεύουμε τον τόπο μας και τους θεσμούς αυτής της χώρας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.