1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Παραπολιτικη

Δηκτική αντίδραση Καραμανλή για τα παραπολιτικά σενάρια

Το ταξίδι της οικογένειας Καραμανλή στα Δωδεκάνησα και το περίεργο κυνήγι από επίδοξους «παπαράτσι» και συγγραφείς φανταστικών ιστοριών Του Λουκιανού Κάλλιμπαν Με μια φράση που θυμίζει αντίδραση του…

Σύνταξη Verena31 Αυγούστου 2013 · Ανάγνωση 4′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Το ταξίδι της οικογένειας Καραμανλή στα Δωδεκάνησα και το περίεργο κυνήγι από επίδοξους «παπαράτσι» και συγγραφείς φανταστικών ιστοριών

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Με μια φράση που θυμίζει αντίδραση του θείου του απάντησε ο κ. Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητή του για το ανάγνωσμα που υποτίθεται πως μεταφέρει σκέψεις, ιδέες και θέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δήθεν στέλνει μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Μια δημοφιλής εκπομπή της ΕΡΤ ήταν ο “Παραμυθάς”. Τώρα που την έκλεισαν, ο παραμυθάς άρχισε να γράφει πολιτικά και παραπολιτικά σενάρια», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός χωρίς να δώσει περαιτέρω έκταση στη συζήτηση. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, στη διάρκεια περιπάτου χθες το απόγευμα, ο κ. Κώστας Καραμανλής διέψευσε σε στενό συνεργάτη του φήμες και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες που αναφέρονταν σε εκείνον.

Αφορμή γι’ αυτόν τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει αποτελεί η αιφνίδια σπουδή που επέδειξαν κάποιοι «ρεπόρτερ» να ακολουθήσουν τακτικές που θυμίζουν «παπαράτσι» καταγράφοντας την ιδιωτική επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού με την οικογένειά του και την οικογένεια του καθηγητή κ. Γιάννη Βαληνάκη στα Δωδεκάνησα, από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μάλιστα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν την ανηψιά του δημάρχου Νισύρου κ. Άννα Μαρία Καρακωνσταντίνου να χαιρετά τον κ. Καραμανλή, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό να ταξιδεύει με καπέλο και γυαλιά ηλίου σε τουριστικό λεωφορείο έδωσαν αφορμή για σενάρια και φήμες για «ζυμώσεις» που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Μάλιστα η κ. Καρακωνσταντίνου έσπευσε να σχολιάσει σε έγκριτη ομάδα σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι ανέβασε τη φωτογραφία επειδή είναι υποστηρίκτρια του κ. Καραμανλή, μέλος της τοπικής κομματικής οργάνωσης στη Νίσυρο και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στα Ιωάννινα. Ακόμα και έτσι, ο σεναριογράφος μπόρεσε να τιθασεύσει τη Μούσα του.

Το ταξίδι στη Ρόδο

Το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού από τη Νίσυρο προς τη Ρόδο έγινε θέμα για να κινητοποιηθούν τα τοπικά ΜΜΕ και να καταγράψουν τις κινήσεις του κ. Καραμανλή την Πέμπτη. Ο υπερβάλλων ζήλος κάποιων μάλιστα ήταν τόσο έντονος ώστε κατέγραψαν ακόμα και το αυτοκίνητο (αλλά και τους αριθμούς κυκλοφορίας) που χρησιμοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός για τις μετακινήσεις του σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube. Πρόκειται για αφέλεια, ερασιτεχνισμό ή σκοπιμότητα θα αναρωτιόταν κάποιος.

Ο σεναριογράφος φαντάστηκε μάλιστα ότι οι τουρίστες (ούτε καν οι ντόπιοι) έμειναν άφωνοι που είδαν τον πρώην πρωθυπουργό να ταξιδεύει μαζί τους. Δεν μας είπε μόνο αν έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες ή αν το πλοίο λεγόταν «Καπερναούμ» (αφού προφανώς ξαναβρήκαν τη φωνή τους ύστερα από θαύμα).

Στα επόμενα κεφάλαια της παραπολιτικής ραψωδίας ασχολήθηκαν με απορίες του τύπου αν ο κ. Καραμανλής κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ή εάν προετοιμάζει μεγάλη σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. στη Ρόδο, επειδή βρέθηκε στο νησί και ο θείος του κ. Αχιλλέας Καραμανλής. Κάποιοι άρχισαν να περνούν στο επίπεδο της απόλυτης επιστημονικής φαντασίας. Ισχυρίσθηκαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα αναχωρούσε για το νησί των Ιπποτών ώστε να δει τον κ. Καραμανλή, ενώ συνεργάτες του διαβεβαίωναν πως βρισκόταν στο Πόρτο Χέλι για το σαββατοκύριακο.

Δεν παρασύρεται ο Καραμανλής

«Δεν υποκύπτω σε πειρασμούς εφήμερης δημοτικότητας» έχει τονίσει ο κ. Καραμανλής σε πολιτικό λόγο πριν από χρόνια. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν θα έκανε ποτέ άσκοπες και άκαιρες κινήσεις σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη περίοδο για την πορεία της συγκυβέρνησης, αλλά και τη χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει συνειδητά να μην εμπλέκεται στις πολιτικές εξελίξεις και το τηρεί, λένε οι συνεργάτες του. Εξηγούν μάλιστα πως ποτέ δεν θα επέλεγε τον πολιτικώς ανέντιμο τρόπο να κάνει δήθεν διαρροές σε υποτιθέμενους συνομιλητές του. Συζητεί με ελάχιστους και δεν προβαίνει σε κρίσεις ή σε παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να σχολιαστούν.

Ώρα να το καταλάβουν κάποιοι που περιφέρονται ως συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, μερικοί από τους οποίους από το 2009 και μετά δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μια λέξη μαζί του ή κάποιοι απομακρύνθηκαν σκοπίμως.

Όπως λέει στενός συνεργάτης του, ο κ. Κώστας Καραμανλής θα επιλέξει ποτέ θα μιλήσει εκείνος και δεν θα τον παρασύρει κανείς σε μικροπολιτικά παιγνίδια. Όλα τα άλλα είναι ψίθυροι, φήμες και κουβέντες που απασχολούν αργόσχολους σε παρακάμαρες του Κολωνακίου και τους φίλους τους, σε διαλείμματα παιγνιδιών και ερωτοαπαντήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού έκλεισε με μια παρατήρηση: συνιστά στον παραμυθά να βελτιώσει τα ελληνικά του διότι προδίδεται με φράσεις όπως «οι καλοκαιρινές τοποθετήσεις» που θυμίζουν διαφημιστικό κατάλογο…
www.newsbomb.gr

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.