Ζελέ απο φρέσκο χυμό λεμονιού και γκρέιπφρουτ - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ): Χυμό λεμονιού: 1 κούπα Χυμό γκρέιπφρουτ: 3/4 κούπας Ζάχαρη: 1 κούπα Νερό: 3 κούπες Σκόνη ζελατίνη: 3 κουταλιές σούπας ΟΔΗΓΙΕΣ: 1. Ανακατεύετε τη ζελατίνη με το χυμό λεμονιού και το αφήνετε 3 - 4 λεπτά να φουσκώσει. 2. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά. 3. Προσθέτετε ανακατεύοντας στο σιρόπι το χυμό λεμονιού με τη ζελατίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζελατίνη. Τέλος προσθέτετε το χυμό γκρέιπφρουτ και ανακατεύετε. 4. Μοιράζετε το ζελέ σε 6 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγάλο και όταν πέσει η θερμοκρασία τους τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν εντελώς. Για να τα ξεφορμάρετε, τα βουτάτε για 1 δευτερόλεπτο σε καυτό νερό.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...