Ανακατάληψη νησίδας στο Ανατολικό Αιγαίο....

Ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης μέσα στην νύχτα για επιχείρηση απόκρουσης εισβολέα και ανακατάληψη νησίδας. Έγινε μεταφορά δυνάμεων. Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Πρόκειται για την άσκηση «Πυρπολητής 4/13» στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και ειδικές δυνάμεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς ενεργοποιήθηκε μέρος του συστήματος αεράμυνας, ενώ έγινε και μεταφορά δυνάμεων με τα ΠΤΜ L-184 «Κέρκυρα» και L-180 «Κεφαλληνία» προκειμένου να γίνει ανακατάληψη νησίδας.

Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς συμμετείχαν σε άσκηση μετά απο πολλούς μήνες και μάλιστα εν μέσω νυκτός. Απο θαλάσσης έλαβαν μέρος επίσης δύο φρεγάτες και μία κανονιοφόρος. Η άσκηση έγινε αιφνιδιαστικά με επίκεντρο τη Δοκό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό το βράδυ χθες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκτελούσαν επιχειρήσεις «υψηλού ρίσκου» όπως ονομάζονται. Η άσκηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης δείχνει και την ανησυχία που επικρατεί στο Πεντάγωνο για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η εισβολή σε κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα νύχτα είναι στα σχέδια των Τούρκων και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν τα μέτρα του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...