Ανακατάληψη νησίδας στο Ανατολικό Αιγαίο....

Ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης μέσα στην νύχτα για επιχείρηση απόκρουσης εισβολέα και ανακατάληψη νησίδας. Έγινε μεταφορά δυνάμεων. Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Πρόκειται για την άσκηση «Πυρπολητής 4/13» στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και ειδικές δυνάμεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς ενεργοποιήθηκε μέρος του συστήματος αεράμυνας, ενώ έγινε και μεταφορά δυνάμεων με τα ΠΤΜ L-184 «Κέρκυρα» και L-180 «Κεφαλληνία» προκειμένου να γίνει ανακατάληψη νησίδας.

Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς συμμετείχαν σε άσκηση μετά απο πολλούς μήνες και μάλιστα εν μέσω νυκτός. Απο θαλάσσης έλαβαν μέρος επίσης δύο φρεγάτες και μία κανονιοφόρος. Η άσκηση έγινε αιφνιδιαστικά με επίκεντρο τη Δοκό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό το βράδυ χθες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκτελούσαν επιχειρήσεις «υψηλού ρίσκου» όπως ονομάζονται. Η άσκηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης δείχνει και την ανησυχία που επικρατεί στο Πεντάγωνο για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η εισβολή σε κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα νύχτα είναι στα σχέδια των Τούρκων και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν τα μέτρα του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...