Μόνιμη συλλογή το παρελθόν των Αποδήμων Μενετιατών Καρπάθου - Του Μανώλη Δημελλά

Ο Σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου, δημιουργεί μόνιμη έκθεση ιστορικών αρχείων από την ίδρυση του, το 1953, έως και σήμερα. Με αφορμή τα φετινά μας γενέθλια, αλλά με κύρια αιτία την ωριμότητα των 60 χρόνων μας, ξεκινάμε να σκαλίζουμε την μνήμη. Σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, ασήμαντα ή σημαντικά αρχεία από εκδηλώσεις, εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα, αγωνιστικές κινητοποιήσεις του παρελθόντος, αλλά και πολλές εφημερίδες, ανώνυμα και επώνυμα γράμματα, μα δεν ξεχνάμε και το απίστευτο αρχείο από τον σύλλογο Νέων Μενετιατών Καρπάθου, που την δεκαετιά του 1980 ήταν τόσο αποδοτικός και φυσικά τα άγνωστα κείμενα από τα πρώτα διοικητικά συμβούλια στα Καμίνια το 1953, που φανερώνουν την προσπάθεια και το πάθος των Μενετιατών για το νησί τους.

Όλα έρχονται στο φως, αναδεικνύονται και βρίσκουν μόνιμη, σταθερή θέση στον ημιώροφο του Μενεδιάτικου σπιτιού, Ζέας 9 στον Πειραιά.

Με αρωγό τον Μιχάλη Γεωργίου, που κατάφερε να τα διατηρεί προφυλαγμένα έως και σήμερα, επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο, στο σπίτι τους, όχι για να μπουν σε ντουλάπια, η ιστορία των απόδημων Μενετιατών δεν χωρά σε κιβώτια, παίρνει αέρα, μοιράζεται και γίνεται κομμάτι από το παρόν και το μέλλον μας.

Θέλουμε να μοιραστούμε αυτήν τη χαρά μαζί σας, ο σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου, για όλο το καλοκαίρι θα παραμένει ανοικτός τα απογέματα κάθε Κυριακής και θα σας περιμένει, ελάτε, σας προσκαλούμε να μοιραστούμε στιγμές από το παρελθόν και να βρούμε τα ξεχασμένα πατήματα του.

Για εμάς, τους Μενετι

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...