Γιάννης Παρασκευάς: Εμείς και οι μετανάστες

    ΕΜΕΙΣ και οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Τους αλλάξαμε όνομα, τους αποκαλούμε συνήθως λαθρομετανάστες, εμπεριέχει μια αλήθεια η εκφραςη, δεν εχουν νομιμοποιητικά έγραφα εισόδου στη χώρα, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι μετανάστες.

Είναι άνθρωποι που για λόγους έξω και πέρα από την ελεύθερη βούληση τους,  πήραν τον δρόμο του εξορισμού από τις πατρίδες τους.

Δεν είναι πολλα τα χρόνια, που πατεράδες μας, παππούδες μας, θείοι και ξαδέλφες, επέλεγαν τους δρόμους της εξορίας, σε άλλη γη σε άλλα μέρη, γιατί αυτή η ΓΗ, ο τόπος μας, δεν τους πρόσφερε τα αναγκαία για την επιβίωση.

Καραβιές από «νύφες» έπαιρναν τον δρόμο για την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και την ΑΜΕΡΙΚΗ, με μια φωτογραφία στην τσέπη τους,για  ένα άγνωστο υποψήφιο σύζυγο, δήθεν να τις περιμένει.

Πόσοι και πόσοι δεν έχασαν  την υγεία τους,στις στοές του ΒΕΛΓΙΟΥ και πόσοι και πόσοι, δεν συνέβαλαν στην οικονομική ανόρθωση της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Ποιοί οι λόγοι του τότε δικού μας μεταναστευτικού κύματος, μια κατεστραμμένη χώρα από τον πόλεμο και μια καχεκτική οικονομία χωρίς προοπτική, ευλογία ΘΕΟΥ κάποιοι τότε χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό κύμα.

Δυό δεκαετίες, δεκαετία του 50, δεκαετία του 60, δεν μπορείς να βρεις χωριό ή πόλη, που ότι καλύτερο είχε, είχε πάρει των ομματιών του.

Από ποιες χώρες ηταν οι τότε μετανάστες, από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, το γιατι μπορεί ο καθένας να το καταλάβει.

Ένα ποσοστό αυτών των μεταναστών, κατάφεραν να ενσωματωθούνστις νέες χώρες που έφτασαν και ειδικά στην Αυστραλία και την Αμερική, οι υπόλοιποι που πήγαν στις Ευρωπαϊκές χώρες, στο μεγάλο τους ποσοστό επέστρεψαν, όταν οι συνθήκες στην χώρα μας καλυτέρευσαν.

Γιατί τότε δεν υπήρχαν μετανάστες από τις χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου?

Γιατί σήμερα κατά εκατομμύρια κατακλύζουν τις Νότιες παραλιακές χώρες της ΕΥΡΩΠΗΣ, ρακένδυτοι με τον φόβο του θανάτου να  στα τους.

Πόσοι και πόσοι δεν έχασαν τη ζωη τους θύματα των κάθε λογής«μετακινητών», κρατικών, μελών ΜΚΟ, συνεργατών οργανων Ασφαλείας, ιδιωτών κουρσάρων και άλλων.

Κανείς από αυτούς που ξεβράζουν οι ακτές, προερχόμενοι από διάφορες χώρες, οικειοθελώς δεν άφησε την πατρίδα του, έδωσε αυτά που είχε και αυτά που μάζεψε, για να πληρώσει τους διακινητές,  για να φτάσει  σε μια ακτή, κάποιας Ευρωπαϊκής χώρας.

Το περνάμε σχεδόν αδιάφορα και δεν μας απασχολεί  ιδιαίτερα, από ποιες χώρες έρχονται αυτά τα κύματα των μεταναστών.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η χώρα μας,πρέπει να γίνει  ξέφραγο αμπέλι και να μπαίνει ανεξέλεγκτα ο οποιοσδήποτε και να πληρώνουμε το κόστος της αλλοπρόσαλλης πολιτικης άλλων, αυτών που προκαλούν αυτό το φαινόμενο και αυτών που ανέλαβαν κατ εντολήν άλλων την διαχείρηση του.

Την διαχειριστική ευθύνη την ανέλαβε η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και ειδικά η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, με λύσεις και προτάσεις που στην έναρξη του μεταναστευτικού φαινομένου, κάλυπταν εργατικές τους ανάγκες και διεύρυνση των αγορών τους.

Πολλαπλώς οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, εκμεταλλεύτηκαν αυτό το μεταναστευτικό κύμα προς όφελος των οικονομιών τους, πλήρωναν τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ για δικό τους όφελος και κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ντόπιοι πολιτικοί  πανηγύριζαν για αυτό.

Το μεταναστευτικό ρεύμα, εγινε όπλο στα χέρια της Τουρκικής κυβέρνησης για την άσκηση Εξωτερικής Πολιτικης πιέσεων και εισροής στην χώρα τους,πακτωλού ευρωπαϊκών χρημάτων,για παροχή δήθεν βοήθειας στους μετανάστες.

Για κάθε μεταναστευτική ροή, από βορρά προς νότο ή από νότο προς βορρά, υπάρχει μια γενεσιουργός αιτία, αντί η χώρα μας να μπει μπροστά και να απαιτεί ΛΥΣΗ στο ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΑΙΤΙΟ, γίνεται συνένοχος, όχι μόνο στην διατήρηση του αλλάκαι στην περαιτέρω αύξηση του.

ΑΙΤΙΑ των μεταναστευτικών ροών είναι αρχικά Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ και η καταστροφή των κρατών ΙΡΑΝ,ΙΡΑΚ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΛΙΒΑΝΟΣ, είναι μακρύς ο κατάλογος και αυτό, γιατί κάποιοι ήθελαν να αλλάξουν αυτά που ίσχυαν έως τότε, προς όφελος των δικών τους οικονομικών συμφερόντων.

Ποιος ανόητος πιστεύει ότι όλες αυτές οι καταστροφές έγιναν για την απομάκρυνση ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ και εγκαθίδρυση δημοκρατικών συστημάτων διακυβέρνησης?

Στοχος των Αμερικανών ο ΕΛΕΓΧΟΣ των ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ της περιοχής και όχι όλα αυτά που κατά καιρούς ξεφουρνίζουν, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και οι ΗΛΙΘΙΟΙ πολιτικοι της ΕΥΡΩΠΗΣ πληρώνουν το κόστος των λαθεμένων οικονομικών επιλογών της ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Αυτοί όφειλαν να αναλάβουν το κόστος αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι οι ΛΑΟΙ της ΕΥΡΩΠΗΣ.

Οι εν εξελίξει πόλεμοι, ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ- ΛΙΒΑΝΟΣ, εκτός από τα εκατομμύρια θύματα θα προκαλέσουν άλλο ένα μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο μεταναστευτικό κύμα.

Μετα το τέλος των πολέμων, όπως και αν τελειώσουν, η ΕΥΡΩΠΗ θα αντιμετωπίσει μια τεράστια έκρηξη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Η πολιτική ΗΓΕΣΙΑ της χώρας πρέπει να ανανήψει και να γίνει μπροστάρης στην ανάδειξη και καταπολέμηση των ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΩΝ ΑΙΤΙΩΝ του φαινομένου, το κοςτος που θα κληθούμε να πληρώσουμε θα είναι δυσβάστακτο.

Παρασκευας γιαννης

Ροδος 21/10/24

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...