"Ελεύθερον το Εύψυχον" στην Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.)

"Ελεύθερον το Εύψυχον" στην Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.)

- Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή, πραγματοποιήσαμε χθες 16 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού - αίθουσα Ναυάρχου Δημητρίου Φωκά- επετειακό αφιέρωμα στο θρυλικό Αντιτορπιλικό "ΑΔΡΙΑΣ".
Στον ίδιο χώρο απ' όπου ξεκίνησε η έρευνά μας τον Οκτώβριο του 2016, την ίδια μέρα που ο "ΑΔΡΙΑΣ" μαζί με τον υπόλοιπο στόλο επέστρεφε στην Ελλάδα , πριν από 80 χρόνια (16 Οκτωβρίου 1944) , ζωντανέψαμε μνήμες και συναισθήματα ...
Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντού της Υ.Ι.Ν. Αρχιπλοιάρχου κ. Ιωάννου Καμπόλη (ΠΝ) και της παρουσίασης των ομιλητών από τον συντονιστή μας Ιστορικό, Πλωτάρχη κ. Παναγιώτη Γέροντα, ακολούθησε μια σύντομη βιογραφική αναφορά της κ. Ευδοκίας Βουβάλη (Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος") στις προσωπικότητες του Κυβερνήτη του "ΑΔΡΙΑΣ" , Ιωάννη Τούμπα και του Α' Μηχανικού του Κωνσταντίνου Αράπη. Στην συνέχεια ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος (Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος") αναφέρθηκε στην "πορεία" του ιστορικού ντοκυμαντέρ και στους συντελεστές του.
Ακολούθησε η προβολή , διάρκειας 70' λεπτών, στο πέρας της οποίας όλο το κοινό χειροκρότησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συγκίνηση.
Στο εκλεκτό κοινό συγκαταλέγονταν, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕθΑ και του Αρχηγού ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Δημ Παλάσκας, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ Ελλάς κ. Αργ. Τσουνάκης , πολλοί ε.ε. και ε.α. Αξιωματικοί του ΠΝ, δημοσιογράφοι, συγγραφείς κλπ.
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) Αρχιπλοίαρχο κ Ιωάννη Καμπόλη, τον Υποδιευθυντή Πλοίαρχο κ. Α. Ιωάννου, τον συντονιστή μας Ιστορικό Πλωτάρχη Παν. Γέροντα , τον Πλωτάρχη κ. Θαν. Παπαδημητρόπουλο, τον Ανθυποπλοίαχο κ. Βλάσσιο Οικονόμου, τον Ανθυποπλοίαρχο κ. Μιχ. Κατσικαρέλη και όλα τα στελέχη της ΥΙΝ για την άψογη συνεργασία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...