Με τη στήριξη του δήμου Ρόδου εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση του Ιταλού Paolo Novelli

Με τη στήριξη του δήμου Ρόδου εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση του Ιταλού Paolo Novelli

 

 

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Paolo Novelli στο Κατάλυμα Αγγλίας (Πλατεία Μουσείου, Μεσαιωνική Πόλη).
Διάρκεια έκθεσης: 19 έως 30 Οκτωβρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-14:00 & 17:00-20:00

 

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, σε επιμέλεια Francesco Masiero, σε συνεργασία με τους Giulia Castelnuovo, Ζαφείρη Δ. Σκανδαλιάρη και Πόλυ Χατζημάρκου. 

 

Η οργανωτική ομάδα ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιώργο Τόππο, που αγκάλιασε το μοναδικό πνεύμα της έκθεσης καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την άμεση στήριξη και παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ


Γεννημένος το 1956 στο Casale Monferrato, όπου ζει σήμερα, ο Paolo Novelli αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών και πήρε το μεταπτυχιακό του στην Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Ξεκίνησε να εκθέτει σε πολύ νεαρή ηλικία, έκανε την πρώτη ατομική έκθεση στα 23 του, ενώ τα τελευταία χρόνια η καλλιτεχνική του δραστηριότητα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη προσοχή και στο εξωτερικό.

 

Συνεργάστηκε με το Μουσείο Luzzati της Γένοβας (σήμερα Casa Luzzati) δημιουργώντας πολυάριθμες εικονογραφήσεις κλασικών παραμυθιών όπως και του Δον Κιχώτη του Θερβάντες. Μερικά από τα έργα του έχουν ζητηθεί για τη διακόσμηση δύο πλοίων Costa Crociere: του Costa Fortuna και του Costa Magica. Για το Μουσείο της Εβραϊκής Κοινότητας του Casale Monferrato δημιούργησε πολλούς πίνακες με θρησκευτικά θέματα και εμπνευσμένους από τη Βίβλο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Πάολο εικονογράφησε αμέτρητα παιδικά βιβλία. Τα πιο διάσημα είναι ο Πινόκιο και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τα θέματα των οποίων αγγίζουν βαθιά την αισθητική ευαισθησία του Novelli.

 

Η πρόσφατη ανακάλυψη της Ρόδου και πάνω απ' όλα, το μεσαιωνικό παρελθόν της, έχει αφυπνίσει στον Novelli μια νέα δημιουργική σειρά που βλέπει την Παλιά Πόλη ως το τέλειο σκηνικό για τον προσωπικό του κόσμο, με την πλούσια κληρονομιά της, να συνομιλεί αβίαστα με τους ονειρικούς χαρακτήρες του Novelli.
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Paolo Novelli, επισκεφθείτε:

https://paolonovelli.art/ 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...