Παναγιώτης Κουνάκης: Θέλει τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτογενή τομέα; Ή όχι;

Θέλει τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτογενή τομέα; Ή όχι;

 

Μένοντας στα Δωδεκάνησα, έρχεσαι πάντα αντιμέτωπος με πολλά θέματα που αφορούν μειοψηφίες και ανθρώπους τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακάμπτει συστηματικά και για τους οποίους αδιαφορεί κατ’ εξακολούθηση.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Το ΣτΕ, με σχετική του απόφαση, δίνει το δικαίωμα επιλογής σε όσους κατέχουν βιντζότρατα, αν θέλουν να διαγράψουν οικειοθελώς την άδειά τους, λαμβάνοντας αποζημίωση ύψους 25.000€. Όμως, η σχετική απόφαση στη συνέχεια αναφέρει ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, θα ακολουθήσει άλλη νομοθετική ρύθμιση (άγνωστο το πότε!) η οποία θα επιβάλλει την υποχρεωτική κατάργηση της βιντζότρατας και την οριστική διαγραφή της από το Εθνικό Αλιευτικό μητρώο! Και παρά τα υπομνήματα που αποστέλλονται στον αρμόδιο Υπουργό, κανένας ακόμα δεν έχει λάβει τις σχετικές διευκρινίσεις ούτε για το πότε η οικειοθελής διαγραφή θα μετατραπεί σε υποχρεωτική ούτε και την αιτία για αυτήν την αυθαίρετη κατάργηση!

Μια τέτοια περίπτωση είναι ενός καλού μου φίλου, ο οποίος για «κακή» του τύχη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέρο και βιοπορίζεται από τη θάλασσα.
Ο άνθρωπος αυτός, όπως και αρκετές οικογένειες σε αλλά νησιά στην Ελλάδα, δουλεύει με το εργαλείο της βιντζότρατας. Το πρόβλημά του είναι πως από τη μια δεν επιτρέπεται να βγει στη θάλασσα, αφού θα τον σταματήσει το Λιμενικό, από την άλλη, βέβαια, δεν απαγορεύεται κιόλας, μια που το εν λόγω εργαλείο δεν έχει διαγραφεί από το Εθνικό Αλιευτικό Μητρώο.

Η βάρκα του έχει όλα τα απαιτούμενα για να δουλέψει, αλλά δεν μπορεί να βγει γιατί φοβάται. Κάποια στιγμή, πάνω στην αγανάκτησή του μου λέει: «το ξέρεις πως αν βάλω τουρκική σημαία δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα;»

Και εδώ εγείρονται τα εξής ερωτήματα που απευθύνονται στους τοπικούς βουλευτές μας: 

Ποιος τελικά εκπροσωπεί τους νησιώτες;

Τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας στην εργασία δεν μας ενδιαφέρουν;

Γιατί οι 30 -40 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που δεν θέλουν να κόψουν την βάρκα τους με αποζημίωση 25.000€ και θέλουν να συνεχίσουν να ψαρεύουν με αυτό το εργαλείο τους αναγκάζονται να σταματήσουν χωρίς λόγο και αίτια;

 

Μετά Τιμής 

Κουνάκης Παναγιώτης 

ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...