Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδ/σου: Απαιτούμε ένα ανοιχτό και δίκαιο συνέδριο με υποψήφιο και τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

(κατά πλειοψηφία με 2 αρνητικές ψήφους)

Απαιτούμε ένα ανοιχτό και δίκαιο συνέδριο με υποψήφιο και τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη

Οι δημόσιες  παρεμβάσεις  του Προέδρου του Κόμματός μας, Στέφανου Κασσελάκη, με αποκορύφωμα τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 στο Ενώπιος Ενωπίω, προκαλεί σοκ σε όλους: στο παλιό και σαθρό πολιτικό σύστημα και πολιτικό κατεστημένο, στα οικονομικά συμφέροντα, στους ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών και γενικά μέσων ενημέρωσης, σε όλους όσοι διαπλέκονται με την κάθε μορφή εξουσίας, σε αυτούς που θεωρούν τα κόμματα ιδιοκτησία τους, σε αυτούς που δεν επιθυμούν καμιά αλλαγή λόγω της απόλυτης ιδιοτέλειας τους.

              Ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ένα πρόσωπο που δεν εξαρτάται από κανέναν, ουσιαστικά έθεσε το θέμα της ριζικής αλλαγής της διακυβέρνησης της χώρας μας με όρους διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας, αγνοώντας τα οργανωμένα  και διαπλεκόμενα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που σίγουρα θα τον πολεμούσαν  με κάθε αθέμιτο τρόπο. Σύνθημά του, η εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων, στη συμμετοχή και στον έλεγχο.

              Στηρίζουμε τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές συνολικά στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας.

              Ας ξεκινήσουμε από το «σπίτι» μας. Λέμε ναι στην παρουσίαση όλων των στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι δεν δεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο το κόμμα που χρωστάει μισό δισεκατομμύριο ευρώ και είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν γίνεται στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να φαίνονται τόσο χαλαροί τη στιγμή που το Κόμμα τους χρωστάει επίσηςμισό δισεκατομμύριο ευρώ.  Αυτό να είναι οδηγός και απαίτηση για όλα τα κόμματα. Τέλος η ανοχή και η συγκάλυψη.

              Λέμε ναι στις δομικές αλλαγές στη λειτουργία του Κόμματος, σύμφωνα με το πολιτικό σκεπτικό του Προέδρου, όπου τον κυρίαρχο ρόλο θα έχουν τα μέλη και οι φίλοι του. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος ψηφίζουν για τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγουν τους υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές. Οδηγός μας οι προκριματικές εκλογές για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου στις πρόσφατες εκλογές.

              Λέμε ναι στη λειτουργία του Κόμματος που θα υπάρχει το ασυμβίβαστο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής-Έμμισθη κομματική θέση. Διαφάνεια παντού. Αλήθεια ποιος μπορεί να αντικρούσει αυτήν την πρόταση του Προέδρου ή αυτή με το ασυμβίβαστα Βουλευτή-Υπουργού;

              Εμπιστευόμαστε  τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη,  και πιστεύουμε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ένα νέο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα μόνον όταν τα μέλη του σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας έχουν μερίδιο στην διαμόρφωση των θέσεων για την επίλυση των προβλημάτων που ζουν καθημερινά αλλά και συμμετοχή στην επίλυση του. Η κατασκευή πλατφόρμας για τη διαβούλευση που αφορά στις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος , με βάση την πρόταση του Προέδρου,  συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

              Αυτό ακριβώς φοβάται η νομενκλατούρα του Κόμματος, που εξ οφίτσιο θεωρεί τον εαυτό της κομματικό ιδιοκτήτη και πορεύεται στην ακινησία και στο βόλεμα. Γι’ αυτό και το μένος αυτής της ομάδας, που βλέπει να χάνει την εξουσία της με βάση το πολιτικό σκεπτικό του Προέδρου, ο οποίος δίνει την εξουσία και τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, εκεί δηλαδή που ανήκει.  Αυτή η ομάδα δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ Κόμμα των μελών αλλά κόμμα των δήθεν ιδιοκτητών και σοφών της πολιτικής. Οι αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειές τους δεν θα περάσουν. Θέλουν δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα της σύγχρονης  Αριστεράς και θα βρεθεί ξανά στις ράγες της κυβερνώσας Αριστεράς με Πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και ιδιοκτήτες τα μέλη και τους φίλους του Κόμματός μας.

              Απαιτούμε την άρση όλων των αντιδημοκρατικών, αντικαταστατικών και παράνομων αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος.

              Απαιτούμε ένα ανοιχτό και δίκαιο συνέδριο με υποψήφιο και τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Πρακτικές σταλινικές στο Κόμμα μας, το Κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς δεν έχουν θέση. Αυτοί που ενεργούν έτσι απαιτείται άμεσα να απομακρυνθούν από το Κόμμα μας.

               Τώρα είναι  ώρα να μιλήσουμε για το ίδιο το  ξεπερασμένο, οπισθοδρομικό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Εκτιμούμε ότι πρέπει πια να κάνουμε ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπές. Δεν πρέπει το κόμμα μας να αναλώνεται μόνο στις διαδικασίες και στη διαχείριση. Απαιτείται υπέρβαση.

Ανατρέπουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα και κατεστημένο με την αλλαγή των συστημάτων διακυβέρνησης.

Στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος γίνεται λόγος για τα ευρωπαϊκά συστήματα διακυβέρνησης και  στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Εδώ πιστεύουμε  ότι είναι το διακύβευμα.

Η αλλαγή όλων των παραμέτρων της διακυβέρνησης είναι προαπαιτούμενο.

Είναι μονόδρομος η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών με αρμοδιότητες και πόρους. Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας αυτής της διαχείρισης στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού.

               Δεν ξεχνάμε τα σχέδια των βολεμένων . Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές κάποιοι άνοιξαν το θέμα της κεντροαριστεράς. Τυχαίο;

Όχι βέβαια, Είναι ο σχεδιασμός των προαναφερθέντων συμφερόντων, που πάντα ψάχνουν να βρουν «ρεζέρβα» πρόσωπα για την εξυπηρέτηση τους. Αυτό συμβαίνει όταν πλησιάζει η πτώση του προσώπου, των προσώπων που σήμερα είναι στην εξουσία και τους εξυπηρετούν.

Εμείς λέμε ναι στη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων της Κεντροαριστεράς  με όρους πολιτικής σύγκλισης και πολιτικής έκφρασης στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.

Η Κεντροαριστερά δεν ενοποιείται  με τεχνητές συγκολλήσεις και εφεύρεση νέων σωτήρων, που θα γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

               Το αφήγημα περί  της πολιτικής κενότητας του Στέφανου Κασσελάκη καταρρίπτεται. Το αφήγημα περί του ξενόφερτου και φυτευτού, που εν τέλει εξυπηρετεί τα σχέδια του Μητσοτάκη, καταρρίπτεται.

               Είναι δεδομένο ότι  οι εντός και εκτός κομματικοί βαρόνοι και όλα τα διαπλεκόμενα συμφέρονται θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τον Πρόεδρο πολιτικά και εκεί θα πέσουν οι μάσκες όλων, οι περισσότερες έπεσαν ήδη.

               Ο λαός θα εμπιστευτεί τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που δεν ήρθε να πλουτίσει από την πολιτική, αλλά  να την εμπλουτίσει , στην ηγεσία της χώρας μας.

         

 

 

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

 

 

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...