Βασίλης Α. Υψηλάντης : « Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θετικό στην παράταση του Κοινωφελούς 2/2 Προγράμματος που αφορά στη Δημόσια Πρόσκληση 14/2022 της Δ.ΥΠ.Α., για το σύνολο των 561 εργαζόμενων στην ΥΠΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/10/2024

 

 

Βασίλης Α. Υψηλάντης : « Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θετικό στην παράταση του Κοινωφελούς 2/2 Προγράμματος που αφορά στη Δημόσια Πρόσκληση 14/2022 της Δ.ΥΠ.Α., για το σύνολο των 561 εργαζόμενων στην ΥΠΥ»

 

Στην από 4/10/2024 Κοινοβουλευτική Αναφορά του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη, απάντησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σχετικά με το «Αίτημα παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα – Δημόσια Πρόσκληση 14/2022 όπως ισχύει, των συμβασιούχων εργαζομένων »

Αφορμή της Κοινοβουλευτικής αυτής Αναφοράς υπήρξε σχετική επιστολή των δέκα εννέα (19) εργαζομένων  ΚΟΧ της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην απάντησή του, στον Βασίλη Α. Υψηλάντη, αναφέρει ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την παράταση του Κοινωφελούς 2/2 Προγράμματος που αφορά στη Δημόσια Πρόσκληση 14/2022 της Δ.ΥΠ.Α., για το σύνολο των 561 εργαζόμενων στην ΥΠΥΤ.

 

Το πλήρες  κείμενο της  Απάντησης  είναι το ακόλουθο:

 

Π Ρ Ο Σ : Την ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Τμήμα Αναφορών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΝΙΚΟΛΑΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗ,

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

 Θ Έ Μ Α : Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΣΧΕΤΙΚΆ : Η υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2888/4.10.2024 Αναφορά

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Ν. Υψηλάντης, με θέμα: «Αίτημα παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα – Δημόσια Πρόσκληση 14/2022 όπως ισχύει» και κατά το μέρος αυτής που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΑ), σας γνωρίζω τα εξής: Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καταρτίζεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου μας, έχει οριστεί ως επιβλέπων φορέας σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο 14/2022 (ΑΔΑ: 6ΕΠ54691Ω2-ΣΝΦ). Ως εκ τούτου, κάθε στοιχείο που αφορά στην κατάρτιση των προγραμμάτων, καθώς και συγκεκριμένα το ζήτημα της παράτασης του εν λόγω προγράμματος δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε αρχικά παραταθεί τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την υπογραφή της υπ΄ αριθμ. 6610/21-9-2023 (Β’ 5580) κυα, για επιπλέον έξι (6) μήνες ως τις 31/3/2024 . Στη συνέχεια, με την υπ΄ αριθμ. 34482/3-6-2024 (Β’ 5580) κυα, το πρόγραμμα παρατάθηκε για διάστημα τεσσάρων (4) επιπλέον μηνών στους φορείς του ΥΜΑ, με τη συνολική διάρκεια του προγράμματος, όσον αφορά το υπουργείο μας, να ανέρχεται στους δεκαοχτώ (18) μήνες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αρχική διάρκεια υπήρξε οχτάμηνη (8). Επισημαίνεται ότι η χρονική επέκτασή του εν λόγω προγράμματος για επιπλέον τέσσερις (4) μήνες πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική χρηματοδότηση από τους πόρους του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου (άρθρο 206 του ν. 5094/2024 (Α΄39)), καθώς η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ είχε λήξει από τις 31/12/2023.

 Ενόψει λήξης της τελευταίας παράτασης και κατόπιν καταγραφής των αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών Υποδοχής και Ταυτοποίησης, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την παράταση του Κοινωφελούς 2/2 Προγράμματος που αφορά στη Δημόσια Πρόσκληση 14/2022 της Δ.ΥΠ.Α., για το σύνολο των 561 εργαζόμενων στην ΥΠΥΤ, με χρηματοδότηση, η οποία δύναται να καλυφθεί μέσω ανακατανομής των διαθέσιμων πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου των ετών 2024 και 2025 και μεταφορά τους προς την Δ.Υ.ΠΑ

 

 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...