Νικητιάδης προς Κυβέρνηση και Περιφέρεια: Σταματήστε την κοροϊδία για νέο νοσοκομείο στην Κω

Νικητιάδης προς Κυβέρνηση και Περιφέρεια: Σταματήστε την κοροϊδία για νέο νοσοκομείο στην Κω

Για κυβερνητικές παλινωδίες και κοροϊδία σε βάρος της υγείας των κατοίκων της Κω, κάνει λόγο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε δήλωση του, με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα  «Το Βήμα της Κω» για τις εξελίξεις στο θέμα νέου νοσοκομείου στην Κω.  Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής σημειώνει πως είναι ανεπίτρεπτο η Κυβέρνηση της ΝΔ να χρησιμοποιεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας για επικοινωνιακούς σκοπούς, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσουν τις προβληματικές πολιτικές τους για το καλό των Κώων και της πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη.

Η δήλωση του κ. Νικητιάδη έχει ως εξής :

«Οι Κυβερνητικές παλινωδίες και η κοροϊδία της ΝΔ απέναντι στο λαό της Κω για νέο νοσοκομείο, δεν έχουν τέλος. Ο Πρωθυπουργός τον Ιούνιο του 2022, προεκλογικώς, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του στο νησί την ανέγερση νέου νοσοκομείου, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγει των ευθυνών της η Κυβέρνηση για την κατάσταση στο υφιστάμενο. Ο τότε Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνιζε ταυτοχρόνως αυτολεξεί πως «Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αφορά τόσο πόρους από την Περιφέρεια όσο και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και από τις ίδιες τις δομές του Υπουργείου Υγείας». Συμφώνως με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια δεν είναι και τόσο… εξασφαλισμένη.

Η κοροϊδία της Κυβέρνησης και των συν αυτής παρατρεχάμενων συνεχίζεται δύο ολόκληρα χρόνια. Μετά την επίσκεψη του τωρινού Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Δωδεκάνησο τον Αύγουστο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μας ενημέρωνε πως «Για το Νέο Νοσοκομείο Κω, οι διαδικασίες προετοιμασίας και ωρίμανσης του φακέλου του έργου προχωρούν», ενώ όπως φαίνεται ήξερε από τον Απρίλιο ότι κάτι δεν πάει καλά με την ωρίμανση του φακέλου…

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου προέβλεπε την ολοκλήρωση του στις 30 Δεκεμβρίου 2027, ενώ με δηλώσεις του τώρα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Γιάννης Παππάς, παραδέχεται ότι «δεν προλάβαμε τις προθεσμίες» και μεταφέρει την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου το 2029!!!

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ισχυριζόταν το 2022 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πόροι της Περιφέρειας, το Ταμείο Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και ίδιες δομές του Υπουργείου, τώρα μετατράπηκαν σε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να μας ενημερώνουν για το αν έχουν προϋπολογιστεί τα ποσά για την κατασκευή νέου νοσοκομείου της Κω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τόσο επιτελική είναι η διαχείριση τους… Είναι ανεπίτρεπτο η Κυβέρνηση της ΝΔ να χρησιμοποιεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας για επικοινωνιακούς σκοπούς. Μπορεί να φτάσουν στο σημείο να κόψουν και κορδέλα προεκλογικώς. Όμως άλλη Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα κατασκευάσει νέο νοσοκομείο στην Κω.

 

Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την Κυβέρνηση να σταματήσουν τις παλινωδίες και τις προβληματικές πολιτικές τους για το καλό της Κω, της  πατρίδας του Ιπποκράτη και των πολιτών της, και να φροντίσουν άμεσα για την επαρκή στελέχωση του υφιστάμενου νοσοκομείου που ψυχορραγεί και αναγκάζει τους Κώους να ξενιτεύονται για να βρουν την υγεία τους. Τα νέα νοσοκομεία ας τα αφήσουν για κάποιους ικανότερους και λιγότερο «επιτελικούς». 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...