Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κέντρου αιμοκάθαρσης και πρόσληψη νεφρολόγου στο νοσοκομείο της Καρπάθου

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή του προς το Verena Ο αναγνώστης μας Μιχάλης Λογοθέτης και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του. Καλούμε τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να ασχοληθούν με αυτό το ευαίσθητο και κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί το νησί της Καρπάθου.

Η επιστολή

Στην καρδιά της Καρπάθου, οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη ανάγκη: την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης. Πολλοί μόνιμοι κάτοικοι, καθώς και Καρπαθιοι από το εξωτερικό που επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο τους, βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι υπηρεσίες υγείας που απαιτούνται για την υποστήριξη ασθενών με νεφρικά προβλήματα απουσιάζουν εντελώς.
Αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Ρόδο, όπου και εκεί οι υπηρεσίες είναι περιορισμένες και οι γιατροί είναι ελάχιστοι. Παρόλο που το κέντρο νεφρολογίας στη Ρόδο βρίσκεται σε διαδικασία ανακαινίσεις αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών από τα γύρω νησιά. Η κατάσταση αυτή καθιστά την πρόσβαση σε κατάλληλη ιατρική φροντίδα δύσκολη και επικίνδυνη.
Ο σεβασμός μου προς τους Δρ. Παλιούρα και Δρ. Ζερβό είναι μεγάλος, καθώς προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να εξυπηρετήσουν την κοινότητα. Ωστόσο, η ανάγκη για περισσότερους νεφρολόγους και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου αιμοκάθαρσης είναι επιτακτική.
Είναι καιρός οι κυβερνητικοί φορείς των Δωδεκανήσων να στραφούν προς τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Οι κάτοικοι της Καρπάθου αξίζουν τη σωστή υγειονομική περίθαλψη στον τόπο τους, ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Σας προσκαλώ πρωσοπικα εάν υπαρχει ενδιαφέρον από την πλευρά
σας φυσικά, να σας δειξω μερικά πράγματα, και καταστάσεις που δεν έχετε δει σε τόσες επισκέψεις που εχετε πραγματοπιεσει σε πολλά χωρια στην ομορφη μας Κάρπαθο μας .
Με εκτίμηση,
Μιχαλης Π. Λογοθετης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...