Ε.Ρ.Τ. - Του Βαγγέλη Παυλίδη

Είχα είδη ετοιμάσει το σημείωμά μου για την Αννα Φρανκ, όταν έγινε το Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΕΡΤ. Γράφω πολύ πρόχειρα και αυθόρμητα. Σίγουρα θα έχουμε περισσότερα να πούμε στις επόμενες μέρες.

Καθώς με διαταγή της Ελληνικής Τρόικας οι δυνάμεις καταστολής του λαού κατέβασαν τους διακόπτες και η εικόνα της ΕΡΤ πάγωσε στην οθόνη, μου ήρθε ουρανοκατέβατο ένα χουντικό ανέκδοτο:

Ήταν, λέει, κάποιος που δεν άντεχε να βλέπει την ΥΕΝΕΔ στην τηλεόραση. Πάτησε λοιπόν το κουμπί και πήγε στην ΕΡΤ, οπότε παρουσιάζεται στην οθόνη ένας φαντάρος με τη λόγχη εφ’ όπλου και διατάζει “Γυρνα πίσω στην ΥΕΝΕΔ, ωρέ!”

Αν και έχει καιρό που όλοι έχουμε αντιληφθεί οτι η Δημοκρατία στον τόπο μας όλο και συρρικνώνεται, είναι η πρώτη φορά που αισθάνθηκα αυτή την ανατριχίλα, αυτό το σφίξιμο στην καρδιά που δεν το είχα νοιώσει απο την εποχή της Χούντας. Ειλικρινά!

Εύγε σας, κύριε Σαμαρά. Μπορείτε τώρα να αναφέρετε ευπειθώς στους ανωτέρους σας πως η αποδόμηση της όποιας δημοκρατίας έχουμε προχωρά κανονικά, σύμφωνα με το σχέδιο. Όσο για τους καραγκιοζ-σοσσιαλιστές της συν-κυβέρνησης, ένα είναι σίγουρο. Πως εκεί θα μείνουν για πάντα στο 3, το 4, το 5%, κι ακόμα παρακάτω. Ντροπή σε όλους! pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...