Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ) στα Δωδεκάνησα, ο υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Δράκος, απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης του συνόλου των κομματικών μελών, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά για την χάραξη κοινής πορείας την επόμενη μέρα. Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι, από τις 2 Δεκεμβρίου, οι «υπηρέτες» του κόμματος θα εργαστούν όλοι μαζί για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της Δωδεκανήσου, αποτελώντας την ενιαία φωνή προς τα κεντρικά του κόμματος.
«Την Κυριακή διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ και όλοι θα πρέπει να είμαστε εκεί, ώστε από το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας να προκύψει η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο μας. Από τις 2 του Δεκέμβρη θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, ώστε να εργαστούμε για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου. Να αποτελούμε μία και ενιαία φωνή», αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέφανος Δράκος, συμπληρώματος πως η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει τις κομματικές οργανώσεις στο νομό μας, ενωμένες, ώστε να αποτελούν και το μοχλό πίεσης προς τα κεντρικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Η διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου έτους 2013, πέραν όλων των άλλων, έχει μία ξεχωριστή βαρύτητα, διότι για πρώτη φορά μέλη της κοινωνίας (οι εκπρόσωποί της), θα συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του κόμματος. Οι τοπικές κοινωνίες θα εκπροσωπούνται άμεσα, αφού μέσω των μελών, αλλά και των προέδρων των τοπικών οργανώσεων ανά νησί, θα συμμετάσχουν στη διοίκηση των κομματικών οργάνων. Αυτό όμως, για να επιτευχθεί στην πράξη, θα πρέπει την κρίσιμη αυτή ημέρα να γίνει η σωστή επιλογή, να ληφθεί η απόφαση του μέλλοντος…
Ποιος είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέφανος Δράκος:
Τελειώνοντας το σχολείο και επιτυγχάνοντας στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του Πολιτικού Μηχανικού. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της υπολογιστικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία δίπλα στο καθηγητή G. Pande με αντικείμενο την ανάπτυξη καταστατικών νόμων τεχνητής νοημοσύνης, οι μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Οικονομικών μαθηματικών στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών του πανεπιστημίου του York με αντικείμενο τον σχεδιασμό χρηματοοικονομικών παραγώγων με κατανομές που καλύπτουν απροσδόκητα οικονομικά γεγονότα, η αναγόρευση του σε Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής στον χώρο των πεπερασμένων στοιχείων συζευγμένων προβλημάτων. Εργάστηκε ως σύμβουλος μελετητής έργων μεγάλης κλίμακας όπως π.χ το μετρό της Αθήνας, σε κατολησθητικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές θεμελιώσεις κτλπ. Παράλληλα έχοντας συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού συμμετείχε στην ανάπτυξη ερευνητικών λογισμικών στον χώρο της υπολογιστικής γεωμηχανικής. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία του δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ανάπτυξη πρωτότυπου κώδικα υπολογιστικής μηχανικής σε μεγάλες φίρμες του εξωτερικού ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την κατασκευή έργων κυρίως οδοποιίας και θεμελιώσεων. Υπήρξε κριτής στο επιστημονικό περιοδικό Computer & Geotechnics και συνδιοργανωτής των τριών παγκόσμιων συνεδρίων Computational Geomehanics. Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 1992 συμμετέχοντας στην φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ στην συνέχεια το 1998 με την εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Ελλήνων της Βόρειο Ανατολικής Αγγλίας, το 2006 εκλέχτηκε με την παράταξη της Ν.Δ ως γραμματέας της αντιπροσωπείας του Τεχνικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου, και το 2009 ως πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου. Το 2010 μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων θέλοντας να στηρίξουν την νέα προσπάθεια που ξεκινούσε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έλαβαν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές όπου τελικά και εκλέχτηκε στην θέση του προέδρου της τοπικής επιτροπής Ρόδου.