O Δημήτρης Γάκης απαντά στον δήμο Κάσου και στη Χρυσή Αυγή...

Απαντώντας στην «παραφιλολογία» των ημερών σχετικά με τις δηλώσεις μου για τις επετειακές εκδηλώσεις στην Κάσο, θα ήθελα κατ’ αρχήν να δηλώσω, Με εκπλήσει η αντίδραση της δημοτικής αρχής της Κάσου αναφορικά με τη δήλωση μου μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 189η επέτειο του ολοκαυτώματος του Κασιακού λαού. Είναι πρωτοφανές ο δήμαρχος, ο εκπρόσωπος του δήμου, να σπεύδει ασθμαίνοντας δύο μέρες αργότερα απο την ανακοίνωση του αντιδημάρχου να παίρνει θέση για τα γεγονότα του γιορτασμού του ολοκαυτόματος!!! ΓΙΑΤΙ;;; Ποιός εκφράζει τελικά τον Δήμο της Κάσου; Ειναι ομως πολύ επικίνδυνη η διολίσθηση του κ. δημάρχου σε πεδία γεωγραφικού ρατσισμού!!!. Και δεν μας εχει συνηθίσει σε τέτοια ολισθήματα. Κύριε δήμαρχε είναι μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή του Δωδεκανησιακού λαού να υπερασπιστώ τα συμφέροντά του, την αξιοπρέπεια του και τα δημοκρατικά του δικαιώματα απο το χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτή την ευθύνη είμαι αποφασισμένος, ανεξαρτήτως κόστους, να την υπερασπιστώ. Τουλάχιστον όσο και εσείς. Η συμπαράσταση μου και η διεκδίκηση για επίλυση των προβλημάτων της Κάσου δεν νομίζω οτι μπορεί να αμφισβητηθεί. Η συμμετοχή μου στη σύσκεψη δεν είναι το μετράδι της ευθύνης μας και του ενδιαφέροντος μας. Δεν μπορείτε ομως με τέτοιους τακτικισμούς να καλύψετε και τις ευθύνες σας και την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μια και σκληρή. Επιτρέψατε ναι ή όχι στο Ναζιστικό κόμμα να καταθέσει δικό του στεφάνι με το όνομα του κόμματος γραμμένο πάνω σε κορδέλες; Θα επιτρέπατε σε κάθε κόμμα την ίδια συμπεριφορά; Δεν νομίζετε οτι με την στάση σας οδηγείτε σε κομματικοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων; Δεν νιώθετε οτι η στάση σας υποτίμησε την παρουσία της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων αλλά και του Κασιώτικου λαού που εσείς ο ίδιος εκπρωσωπήσατε;

Αναφερόμενος στην επιστολή - απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Κουριεντάκη θέλω να του ζητήσω να ξαναδιαβάσει τη δήλωση μου και να απαντήσει σε ποιό σημείο δεν τιμώ την θυσία των Κασιωτών ηρώων για υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας; Αντι να απαντήσει, σαν υπεύθυνος της διοργάνωσης, για την ουσία των γεγονότων και να καταθέσει την αλήθεια καταφεύγει σε ¨κατινισμούς¨ περί φράσεων μου ¨τι θέλω εγώ εδώ¨κτλ!!!. Οι Κασίωτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Οσο αφορά το αντικουμουνιστικό παραλήρημα του Χιτλερόπαιδου εκπροσώπου του Ναζιστικού κόμματος, με ικανοποιεί ο κρύος ιδρώτας που το έλουσε απο την εικόνα και μόνο ενός γαρύφαλλου και απο την θύμηση του Νίκου Μπελογιάννη.

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Απάντηση σε τουρκικές αιτιάσεις για τα Δωδεκάνησα Η Τουρκία θέτει θέμα «αποστρατιωτικοποίησης»...
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μίλησε...
H Dodekanisos Seaways, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νησιωτών μας, ξεκίνησε από την Δευτέρα 14...
Οι άγνωστες ιστορίες της Ρόδου. - Του Νικολού Φαρμακίδη, πολιτικού μηχανικού. - Έχουν περάσει...