Κατάρρευση εσόδων - Λιγότερα κι από πέρσι παρά την φορο-τρέλα! - Τελειώνει η υπομονή

Tο ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 7.316 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 5.114 εκατ. ευρώ το 2012! Δηλαδή το έλλειμμα έφτασε τα 2,2 δισ. ευρώ.

Αυτά τα ανατριχιαστικά στοιχεία για το ταμειακό έλλειμμα της κυβέρνησης για το πρώτο πεντάμηνο του 2013 ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 17.017 εκατ. ευρώ, από 18.091 εκατ. ευρώ πέρυσι που ... δεν υπήρχε κυβέρνηση!

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 24.295 εκατ. ευρώ από 23.583 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2012.

Αν περιλάβουμε και την αποτυχία του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ, λόγω της παρέμβασης της ΕΕ που θα κοστίσει 1 δισ. ευρώ και τα 500 εκατ. που έχει πέσει έξω ο Προϋπολογισμός φτάνουμε σε ένα συνολικό αποτέλεσμα που πραγματικά είναι εξαιρετικά δυσοίωνο για την χώρα.

Στο μεταξύ κυβέρνηση και τρόικα παραμυθιάζουν τους πολίτες ότι κυνηγούν την φοροδιαφυγή. Το ερώτημα είναι πλέον αν υπάρχει φοροδιαφυγή ή τουλάχιστον αν υπάρχει σοβαρή φοροδιαφυγή.

Γιατί αν με τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί και τις συνεχείς διασταυρώσεις στοιχείων και τον ένα φόρο επάνω στον άλλο που βάζουν εισπράττουν λιγότερα κατά 1 δισ. ευρώ, τότε και ο πρωτοετής του οικονομικού Πανεπιστημίου μπορεί να αντιληφθεί ότι απλά δεν υπάρχουν άλλα λεφτά.

Εκτός και αν αρχίσουν "να βάζουν χέρι" στις καταθέσεις, άμεσα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα Εκλογών 2019

Εκλογές 2019

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Βρέθηκε μετά απο αρκετές ημέρες αναζήτησης ο νεαρός Φώτης που τον αναζητούσε η οικογένεια του τις...
Μέσα απο μια φωτογραφία λίγο μετά τη λήξη της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο...
Ανακοινώθηκαν οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Πρωτοδικείο Ρόδου  οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν...