Κατάρρευση εσόδων - Λιγότερα κι από πέρσι παρά την φορο-τρέλα! - Τελειώνει η υπομονή

Tο ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 7.316 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 5.114 εκατ. ευρώ το 2012! Δηλαδή το έλλειμμα έφτασε τα 2,2 δισ. ευρώ.

Αυτά τα ανατριχιαστικά στοιχεία για το ταμειακό έλλειμμα της κυβέρνησης για το πρώτο πεντάμηνο του 2013 ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 17.017 εκατ. ευρώ, από 18.091 εκατ. ευρώ πέρυσι που ... δεν υπήρχε κυβέρνηση!

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 24.295 εκατ. ευρώ από 23.583 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2012.

Αν περιλάβουμε και την αποτυχία του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ, λόγω της παρέμβασης της ΕΕ που θα κοστίσει 1 δισ. ευρώ και τα 500 εκατ. που έχει πέσει έξω ο Προϋπολογισμός φτάνουμε σε ένα συνολικό αποτέλεσμα που πραγματικά είναι εξαιρετικά δυσοίωνο για την χώρα.

Στο μεταξύ κυβέρνηση και τρόικα παραμυθιάζουν τους πολίτες ότι κυνηγούν την φοροδιαφυγή. Το ερώτημα είναι πλέον αν υπάρχει φοροδιαφυγή ή τουλάχιστον αν υπάρχει σοβαρή φοροδιαφυγή.

Γιατί αν με τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί και τις συνεχείς διασταυρώσεις στοιχείων και τον ένα φόρο επάνω στον άλλο που βάζουν εισπράττουν λιγότερα κατά 1 δισ. ευρώ, τότε και ο πρωτοετής του οικονομικού Πανεπιστημίου μπορεί να αντιληφθεί ότι απλά δεν υπάρχουν άλλα λεφτά.

Εκτός και αν αρχίσουν "να βάζουν χέρι" στις καταθέσεις, άμεσα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Παρουσιάστηκαν χθες αργά το βράδυ ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-Ένας από τους ανθρώπους- δημοσιογράφους που έζησαν την ποδηλασία στα «χρυσά» της...
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ -Όταν την κορυφή του βουνού την δύναμη και τις αντοχές δεν έχεις για να την...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 12 Ιουλίου 2019 -Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με...