Αποχωρούν οι Ρώσοι - Ουδεμία προσφορά για τη ΔΕΠΑ - Αναυδοι με το φιάσκο στο ΤΑΙΠΕΔ

Καμία δεσμευτική προσφορά δεν υπεβλήθη, ούτε από το φαβορί Gazprom, για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ που έληξε σήμερα το μεσημέρι. Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως κεραυνός εν αιθρία και αναμένονται ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο περιβόητος διαγωνισμός πώλησης της ΔΕΠΑ φαίνεται πως τινάζεται στον αέρα, δεδομένου ότι δεν «εμφανίστηκε» ούτε ο άλλος διεκδικητής της, η κοινοπραξία M+M (όμιλοι Βαρδινογιάννη - Μυτιληναίου). Στον άλλο διαγωνισμό, αυτόν για τη ΔΕΣΦΑ, προσφορά κατατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μόνο από την αζέρικη Socar, καθώς η επίσης ρωσική εταιρεία Negusneft (του ομίλου Sintez) αποσύρθηκε και δεν υπέβαλε προσφορά. Λέγεται πως στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν την παραμικρή ένδειξη πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Επιχειρούν μάλιστα, να εξηγήσουν αυτή την ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη.

Στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι Ρώσοι να είχαν τα τελευταία 24ωρα ενημέρωση από την Κομισιόν ότι θα έβαζε «βέτο» στην εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Οσο για το διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ, κατέθεσε προσφορά η αζέρικη Socar. Πολλοί έχουν συνδέσει την επιλογή του αγωγού TAP έναντι του ανταγωνιστή του Nabucco West από την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαιτζάν, με την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την Socar.

Πηγή: Αποχωρούν οι Ρώσοι - Ουδεμία προσφορά για τη ΔΕΠΑ - Αναυδοι με το φιάσκο στο ΤΑΙΠΕΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109852#ixzz2VpGXwQLv

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα Εκλογών 2019

Εκλογές 2019

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Βρέθηκε μετά απο αρκετές ημέρες αναζήτησης ο νεαρός Φώτης που τον αναζητούσε η οικογένεια του τις...
Μέσα απο μια φωτογραφία λίγο μετά τη λήξη της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο...
Ανακοινώθηκαν οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Πρωτοδικείο Ρόδου  οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν...