Ρόδος: Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ απο Γεωργιανό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Γεωργίας για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στη Ρόδο Κατασχέθηκαν (3) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Συνελήφθη προχθές (08-06-2013) στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 27χρονος υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα προχθές πρώτες πρωινές στην πόλη της Ρόδου, ο συλληφθείς χρησιμοποίησε, κατά τη συναλλαγή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτός το προσωπικό του καταστήματος που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από έλεγχο που διενέργησαν περιπολούντες αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω χαρτονόμισμα ήταν πλαστό και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της υπόθεσης και ύστερα από συνδυαστική εξέταση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι, ο 27χρονος:

o Στις 7/8-06-2013 μεταμεσονύχτιες ώρες επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το εν λόγω πλαστό χαρτονόμισμα σε παρόμοιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος o Στις 7-06-2013 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου χρησιμοποίησε σε κατάστημα εμπορίας τροφίμων (mini market) ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε o Στις 18-05-2013 στην Ιαλυσό Ρόδου, χρησιμοποίησε σε κατάστημα τουριστικών ειδών ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, η πλαστότητα του οποίου έγινε αργότερα αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και το πλαστό 50ευρω είχε κατασχεθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού

Τα τρία (3) πλαστά χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν έφεραν τον ίδιο αριθμό σειράς και έχουν αποσταλεί για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....