Τελείωσε η "Καταιγίδα" του Πολεμικού Ναυτικού

Ολοκληρώθηκε με τη επιστροφή στους ναυστάθμους όλων των πλοίων του Στόλου η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13» η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ, την Δευτέρα 3 Ιουνίου (4/06 είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα ξεκινούσε...).

Πρόκειται για μια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία συμμετείχαν το σύνολο των μονάδων που είναι διαθέσιμες, αναφέρει η ανακοίνωση. Ποιες ήταν "διαθέσιμες";

Συνολικά 10 φρεγάτες από τις 13 που υπηρετούν σήμερα (η 14η, η F463 "Μπουμπουλίνα" αποσύρθηκε εντελώς πρόωρα), στις ΤΠΚ συμμετείχαν 13 από τα 19 πλοία και στα υποβρύχια 5 από τα 8 (το ένατο, το S110 "Γλαύκος" έχει αποσυρθεί).

Τα ποσοστά διαθεσιμότητας δεν είναι και ότι καλύτερο, φυσικά...

Επίσης δεν έγιναν βολές επακτίων πυροβολαρχιών ΜΜ-38 Εxocet όπως αρχικά διέρρεαν από το ΓΕΝ και το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, αναφέρει η ανακοίνωση συμμετείχαν και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ επίσης το σύνολο των πλοίων έλαβε μέρος στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 13» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι βασικοί αντικειμενικοί σκοποί της ασκήσεως ήταν: 1. Η προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως, μέσα από τη διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής. 2. Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία. 3. Η δοκιμή ειδικών σχεδίων. 4. Η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο χώρο του Αιγαίου.

Η άσκηση έδωσε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν τα πληρώματα των πλοίων και το προσωπικό των επιτελείων κάτω από πραγματικές συνθήκες και με σύνθετα σενάρια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό. Τί είναι οι...
Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...