Τελείωσε η "Καταιγίδα" του Πολεμικού Ναυτικού

Ολοκληρώθηκε με τη επιστροφή στους ναυστάθμους όλων των πλοίων του Στόλου η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13» η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ, την Δευτέρα 3 Ιουνίου (4/06 είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα ξεκινούσε...).

Πρόκειται για μια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία συμμετείχαν το σύνολο των μονάδων που είναι διαθέσιμες, αναφέρει η ανακοίνωση. Ποιες ήταν "διαθέσιμες";

Συνολικά 10 φρεγάτες από τις 13 που υπηρετούν σήμερα (η 14η, η F463 "Μπουμπουλίνα" αποσύρθηκε εντελώς πρόωρα), στις ΤΠΚ συμμετείχαν 13 από τα 19 πλοία και στα υποβρύχια 5 από τα 8 (το ένατο, το S110 "Γλαύκος" έχει αποσυρθεί).

Τα ποσοστά διαθεσιμότητας δεν είναι και ότι καλύτερο, φυσικά...

Επίσης δεν έγιναν βολές επακτίων πυροβολαρχιών ΜΜ-38 Εxocet όπως αρχικά διέρρεαν από το ΓΕΝ και το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, αναφέρει η ανακοίνωση συμμετείχαν και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ επίσης το σύνολο των πλοίων έλαβε μέρος στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 13» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι βασικοί αντικειμενικοί σκοποί της ασκήσεως ήταν: 1. Η προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως, μέσα από τη διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής. 2. Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία. 3. Η δοκιμή ειδικών σχεδίων. 4. Η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο χώρο του Αιγαίου.

Η άσκηση έδωσε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν τα πληρώματα των πλοίων και το προσωπικό των επιτελείων κάτω από πραγματικές συνθήκες και με σύνθετα σενάρια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...