ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2½ ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
1 φλούδα από λεμόνι
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
4 - 5 κουταλιές μέλι
1 φλιτζάνι σταφίδες, αμύγδαλα και καρύδια
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας και τους ξηρούς καρπούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας το νερό με την ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις δύο φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, με προσοχή μην πιτσιλιστούμε και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.
Τοποθετούμε το χαλβά μας σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφού ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο σουσάμι.