Μίκα Ιατρίδη από την Κάσο: «Με την πολιτική της η κυβέρνηση οδηγεί τα νησιά μας σε ένα δεύτερο ολοκαύτωμα»

Στην Κάσο βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη για την 189η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού. Κατά την παραμονή της στο νησί, η Βουλευτής Δωδεκανήσου συμμετείχε στον επίσημο εορτασμό, καθώς και στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Μίκα Ιατρίδη, επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της, οδηγεί την Κάσο και τα νησιά μας συνολικότερα, σε ένα δεύτερο ολοκαύτωμα.

Τα ακριτικά νησιά μας, ορίζουν την Ελλάδα, ορίζουν την πατρίδα. Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν από τα Υπουργεία, ότι δεν γνωρίζουν τα προβλήματα. Δεν χρειάζονται λόγια, πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις.

Πρέπει να σταματήσει η ερημοποίηση των νησιών μας και να εφαρμοστεί επιτέλους το άρθρο 101 για τη νησιωτικότητα. Δεν αρκεί, να υπάρχουν μόνο επιτροπές, που θα συζητούν για τη νησιωτικότητα. Χρειάζεται να δίνουν λύσεις στα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά στα κενά στα σχολεία, τις ελλείψεις στην υγεία και τα άλλα προβλήματα που συζητήσαμε, θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι, για εμάς δεν είναι ζήτημα αντιπολιτευτικής τακτικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που οι νησιώτες βιώνουμε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κ. Δήμαρχε, είμαστε δίπλα σας, και έχουμε δείξει, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους, για την πρόοδο των νησιών μας και των κατοίκων τους».

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....