Καταδύσεις με... σούσι στην ακριτική Κάλυμνο

Scuba diving και σούσι α λα ελληνικά με τον Λευτέρη Λαζάρου. Η Ινα Ταράντου οργανώνει το τελευταίο ταξίδι γι' αυτή τη σεζόν και σαλπάρει για Κάλυμνο. Εκτός από το συνεργείο της, έχει παρέα τον διακεκριμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος δέχεται τη μία έκπληξη μετά την άλλη. Η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» κλείνει τη σεζόν με ένα καλοκαιρινό επεισόδιο, αύριο στις 14.30. Αν και στην αρχή πίστευαν ότι λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχει ο σεφ τα γυρίσματα θα γίνονταν στον Πειραιά, τελικά προς έκπληξή τους τους ζήτησε να πάνε στον αγαπημένο του προορισμό που είναι το νησί των σφουγγαράδων. Οπως αποκαλύπτει ο κριτής του «Master Chef», «το πιο σημαντικό γι' αυτό τον τόπο είναι οι άνθρωποί του. Δέθηκα με αυτό το νησί ταυτόχρονα με τους ανθρώπους».

Ο Λευτέρης Λαζάρου μπορεί να ήταν μέχρι τώρα γνωστός για τις μαγειρικές του ικανότητες, μέσα από αυτή την εκπομπή όμως θα δούμε μια άλλη πλευρά του εαυτού του. Μέχρι και κατάδυση θα κάνει, ενώ τόσο το συνεργείο όσο και ο κόσμος που ήταν στο γύρισμα έχουν να λένε για την εκπληκτική βουτιά προτού χαθεί στο απέραντο γαλάζιο. Ο chef αφήνει στην άκρη την εικόνα του πετυχημένου επαγγελματία και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για ένα μέρος που δεν έχει να κάνει με τόπο καταγωγής, έχει όμως κερδίσει την αγάπη του και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Κάθε βόλτα στα σοκάκια ξετυλίγει και μία ιστορία και όλη η ιστορία του νησιού ξεδιπλώνεται μέσα από τις διηγήσεις του Λευτέρη Λαζάρου.

Κι επειδή με τόσες βόλτες άνοιξε και η όρεξη, για μία ακόμη φορά δείχνει πως δεν χρειάζεται να είσαι σε μια κουζίνα για να δημιουργήσεις. Ετσι, ετοιμάζει κάτι γρήγορο, νόστιμο και ελληνικό. Ωμό ψάρι με λεμόνι ή, με λίγα λόγια, σούσι α λα ελληνικά. Τέλος, κάνοντας μια αναφορά στο πρόσφατο δημοσίευμα της «Guardian», θα μάθουμε πως η Κάλυμνος αναφέρεται ως η Μέκκα της αναρρίχησης, τοποθετώντας τη στους τέσσερις τοπ προορισμούς στον κόσμο. Κάπως έτσι δροσερά πέφτει η αυλαία για φέτος, με την Ινα να ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη σεζόν. espresso

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...