Η Συντονιστική Επιτροπή Υγείας Νότιας Ρόδου "πυροβολεί" τον Δημήτρη Μαγκαφάκη

Απάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για θέματα υγείας στη Νότια Ρόδο στην επιστολή δια του Τύπου την 4/6/2013 του Δ/ντη Κ.Υ. Αρχαγγέλου κ. Δ. Μαγκαφάκη Λυπούμαστε που επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα δια του Τύπου ενώ συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την ουσία του θέματος αλλά κάποιοι «υπεύθυνοι» αντί πρότασης, αυτοκριτικής και δράσης αρέσκονται σε τέτοιου είδους εκδήλωσης της παρουσίας τους. Συγκεκριμένα ο κ. Μαγκαφάκης (ορισμένος Δ/ντης Κ.Υ. Αρχαγγέλου) σε απάντηση στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Νοσοκομείου Ρόδου, το οποίο εισηγείται θετικές προτάσεις για την βελτίωση των υποδομών υγείας στην περιοχή μας και οφείλουμε να το ευχαριστήσουμε μαζί με την Διοίκηση του Γ.Ν. καθώς και την διοίκηση του ΕΚΑΒ, που προσπαθούν για βελτίωση, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. ο κ. Μαγκαφάκης όχι μόνο δεν τις αποδέχεται, αλλά ταυτόχρονα κατηγορεί το όργανο για προσπάθεια τάχα μου (άδικα) για κλείσιμο του Κ.Υ. Αρχαγγέλου.(ο εύκολος δρόμος τις τοπικιστικής αντιπαράθεσης.) Ο ίδιος βέβαια προτείνει με μεγάλη ευκολία το κλείσιμο του Π.Ι. Γενναδίου, φαίνεται ότι μπορεί εύκολα να υποκαθιστά τόσο σοβαρά και υπεύθυνα όργανα. Σε προηγούμενη επιστολή του για να τεκμηριώσει τις απόψεις του, που είναι «μη μου τους κύκλους τάραττε», « άσε να πνιγούν οι άλλοι», υπερασπίζεται τις απόψεις του με ψεύδη. • Αναφέρει στατιστικά στοιχεία που αφορούν την λειτουργία του Κ.Υ. Αρχαγγέλου (ενώ δεν αναφέρει ότι αφορούν και τα άλλα Π.Ι. της ευρύτερης περιοχής (Λίνδος και Νότια Ρόδος). Τυχαίο; • Αρμόζει σε προϊστάμενο να παίζει με την στατιστική; • Επικαλείται το Νόμο 1397 γενικώς και αορίστως (νόμος της δεκαετίας του 80 με εκατοντάδες τροποποιήσεις μέχρι σήμερα). Γιατί δεν μας λέτε και πού αναφέρεσθε (π.χ. άρθρο,ισχύ κλπ.); • Επικαλείται ιδιοτέλεια (στην πρόταση για τις εφημερίες στο Γ.Ν. Ρόδου) ενώ ο ίδιος δεν μας αναφέρει πού υλοποιεί την δική του υπέρβαση για το κοινό καλό • Κατηγορεί άλλους ότι διέλυσαν την υπηρεσία της υπαίθρου όταν ο ίδιος, έχοντας δυο γιατρούς ,η Νότια Ρόδος , στον ένα είχε δώσει άδεια και τον εναπομείναντα τον πήρε να εφημερεύει στο ΚΥ Αρχαγγέλου αφήνοντας όλη την περιοχή έξω από τον Αρχάγγελο ακάλυπτη επί μέρες, ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΠΙ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, γνωρίζοντας και την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ. {ΜΑΙΟΣ 2013} ,ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ. Αλήθεια πως κοιμόταν ήσυχος; Κλείνοντας,ξανά, πρέπει να πούμε ότι χωρίς ίχνος ευθύνης, ψεύδεται όταν επικαλείται ότι δεν κλήθηκε ποτέ επί Δημαρχίας κ.Σαββή. Ευτυχώς υπάρχουν όλα στα αρχεία του πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου, εκτός φυσικά και των δεκάδων προφορικών ενοχλήσεων και προσκλήσεων. Όσο για τους συναδέλφους αιρετούς που υπηρέτησαν διαχρονικά τη Νότια Ρόδο (π.χ. Φ. Αντωναράς) οφείλουμε πολλά και το ξέρει η κοινωνία. Για τη δική του προσφορά, ας ρωτήσει ο ίδιος.

Κ.Μαγκαφάκη επιτέλους ασχοληθείτε σοβαρά για βελτίωση της υγείας παντού, όχι μόνο να υπερασπίζετε την αδράνεια, την απουσία, και φταίνε όλοι εκτός από εσάς. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ…(Αρχάγγελος Λίνδος ,Νότια Ρόδος) ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ…ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ.….

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Σαββής Εμμανουήλ, Δημοτικός Σύμβουλος,πρώην Δήμαρχος Νότιας Ρόδου 2. Παλαιολόγου Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νότιας Ρόδου & Λίνδου Δήμου Ρόδου 3. Ζαννετίδης Φιλήμων, Δημοτικός Σύμβουλος Μειοψηφίας 4. Διαμαντής Ευστάθιος, πρόεδρος Τ.Κ. Απολακκιάς 5. Σαββίδης Γεώργιος, πρόεδρος Τ.Κ. Αρνίθας 6. Χατζηλαζάρου Σταμάτιος, πρόεδρος Τ.Κ. Ασκληπειού 7. Καλαποδάκης Βασίλειος, πρόεδρος Τ.Κ. Βατίου 8. Κάπρος Στέργος, πρόεδρος Τ.Κ. Γενναδίου 9. Βουκκής Βασίλειος, πρόεδρος Τ.Κ. Ιστρίου 10. Ζαννετάκης Νικόλαος, πρόεδρος Τ.Κ. Κατταβιάς 11. Μακριάς Ιωάννης, πρόεδρος Τ.Κ. Λαχανιάς 12. Λάμπρου Χαράλαμπος, πρόεδρος Τ.Κ. Μεσαναγρού 13. Χατζησάββας ή Νικολαΐδης Σταμάτιος, πρόεδρος Τ.Κ. Προφύλιας

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό. Τί είναι οι...
Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...