Σουφλέ σοκολάτας - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά που  χρειαζόμαστε:

  1 κούπα ζάχαρη

  1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  4 αυγά

  250γρ κουβερτούρα

  250 γρ μαργαρίνη

  1 σφηνάκι κονιάκ

Τρόπος παρασκευής:

 

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.

Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε και το κονιάκ. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά ανακατεύωντας στο μίξερ με προσοχή να μην μας ψηθούν τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύωντας με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ατομικά φορμάκια και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.

 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά αφού τον έχουμε προθερμάνει λίγο.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...