Πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι: Ψητό φιλέτο με θυμάρι - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά

  • 1 βοδινό φιλέτο 200 γραμμ., πάχους περίπου 5 εκ.
  • αλάτι θαλασσινό
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 βλαστάρια θυμάρι

 

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπέρωσε το φιλέτο, ζέστανε λάδι σε τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάλε το φιλέτο στο τηγάνι και άφησε το να ψηθεί, για 4 λεπτά. Γύρισε το φιλέτο από την άλλη και συνέχισε για άλλα 4 λεπτά. Όσο ψήνεται, πρόσθεσε το θυμάρι και σήκωσε το ώστε το ζουμί να πάει στη μία άκρη. Με μεγάλο κουτάλι, ρίχνε το ζουμί στο κρέας. Επανάλαβε το ίδιο και με την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθεί το φιλέτο. Βάλ’ το σε πλάκα κοπής, σκέπασε το με αλουμινόχαρτο και άφησε το στην άκρη.

Κόψε το φιλέτο με τη φορά των ινών και σέρβιρε.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...