Υλικά
- 1 βοδινό φιλέτο 200 γραμμ., πάχους περίπου 5 εκ.
- αλάτι θαλασσινό
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 βλαστάρια θυμάρι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπέρωσε το φιλέτο, ζέστανε λάδι σε τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάλε το φιλέτο στο τηγάνι και άφησε το να ψηθεί, για 4 λεπτά. Γύρισε το φιλέτο από την άλλη και συνέχισε για άλλα 4 λεπτά. Όσο ψήνεται, πρόσθεσε το θυμάρι και σήκωσε το ώστε το ζουμί να πάει στη μία άκρη. Με μεγάλο κουτάλι, ρίχνε το ζουμί στο κρέας. Επανάλαβε το ίδιο και με την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθεί το φιλέτο. Βάλ’ το σε πλάκα κοπής, σκέπασε το με αλουμινόχαρτο και άφησε το στην άκρη.
Κόψε το φιλέτο με τη φορά των ινών και σέρβιρε.