Επιτυχία στην εσπερίδα με θέμα «Αξιοποιώντας τα αποθέματα μας για τη συν-δημιουργία δεσμών».

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-Με επιτυχία διεξήχθη η εσπερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος» την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Mediterranean, με θέμα «Αξιοποιώντας τα αποθέματα μας για τη συν-δημιουργία δεσμών».

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκαν 2 βιωματικά εργαστήρια.  Σε εκπαιδευτικούς στο οποίο συμμετείχαν 35 άτομα και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο οποίο συμμετείχαν 40 άτομα , με συντονιστές τους Ηλία Γκότση, Κοινωνιολόγο, Συστημικό και Οικογενειακό Ψυχοθεραπευτή και Σακκά Διονύση, Ψυχίατρο- Ψυχοθεραπευτή αντίστοιχα. Στόχος των εργαστηρίων ήταν η υποστήριξη στο έργο τους και στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να υπηρετήσουν σε ένα σύμπλοκο σύστημα.

« Εξαιρετική εμπειρία και ένα ταξίδι¨, «όμορφες στιγμές, γεμάτες με εσωτερικά αποθέματα, που δεν γνώριζα πως είχα», «ένα μικρό βήμα στις σχέσεις μας» αυτά είναι μερικά από τα λόγια των συμμετεχόντων.

Την εσπερίδα χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρόδου και Πρόεδρος της Διόδου κος. Γεώργιος – Ευθύμιος Τριάντος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Γραμματέας της Διόδου κος. Θωμάς Σωτρίλης.

Κλείνοντας στην τοποθέτηση της η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. Δίοδος κα. Ιωάννα Μαρίνου, δεσμεύτηκε ότι η «Δίοδος», θα συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ευρύτερη κοινότητα, «Γιατί οι «δεσμοί» σήμερα φαίνεται ότι δεν είναι  δεδομένοι. Οι δεσμοί μέσα στην οικογένεια, γονιός – παιδί, οι δεσμοί στο σχολείο, δάσκαλος, μαθητής, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, βρίσκονται θα λέγαμε σε κρίση. Ακόμη και ο δεσμός με τον «ολόκληρο» εαυτό μας, με όλες τις φωνές του, χρειάζεται να ¨ξαναχτιστεί¨».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...