Μπιφτέκια - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

 

Υλικά

 

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • Την ψίχα από 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί (του 1/2 κιλού)
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 2 κουταλάκια αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι 3 κουταλιές ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

 

Αφήνουμε την ψίχα του ψωμιού να μουλιάσει σε λίγο γάλα. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψωμί αφού το στύψουμε καλά και ζυμώνουμε το μείγμα. Πλάθουμε μπιφτέκια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ή στο grill για 20 λεπτά), ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών. Μπορούμε επίσης να διατηρήσουμε τα μπιφτέκια στην κατάψυξη για να τα ψήσουμε όταν… έρθει η όρεξη.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...