ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- Την ψίχα από 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί (του 1/2 κιλού)
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι δυόσμο
- 2 κουταλάκια αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφήνουμε την ψίχα του ψωμιού να μουλιάσει σε λίγο γάλα. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψωμί αφού το στύψουμε καλά και ζυμώνουμε το μείγμα. Πλάθουμε μπιφτέκια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ή στο grill για 20 λεπτά), ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών. Μπορούμε επίσης να διατηρήσουμε τα μπιφτέκια στην κατάψυξη για να τα ψήσουμε όταν… έρθει η όρεξη.