Συγχαρητήρια επιστολή του δημάρχου Ρόδου προς τον νέο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλία Τσέρκη

Προς το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και στα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.

  -Αξιότιμε Πρόεδρε,

  -Σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας στη θέση του  Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού.

   Ο Ιατρικός Σύλλογος, αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων επιστημονικών συλλόγων της χώρας μας, που μεριμνά για την προστασία των πολυτιμοτέρων αγαθών, της υγείας και της ζωής του ανθρώπου, συνδράμει στη βελτίωση του επιπέδου και των συνθηκών άσκησης του Ιατρικού Επαγγέλµατος και συνακόλουθα του υγειονοµικού επιπέδου των πολιτών. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει και εκφράζει συνδικαλιστικά τα μέλη τους στην βάση της ενότητας, της ισότητας, της ελευθερίας, της συναδελφικής αλληλεγγύης και δεοντολογίας και προσδιορίζει το πλαίσιο δράσης και συνεργασίας τους με άλλους φορείς.

 Λόγω της μακρόχρονης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, τόσο ο κλάδος, τον οποίο εκπροσωπείτε, όσο και η κοινωνία μας έχει δοκιμαστεί. Οι κοινωνικές παροχές και οι παροχές υγείας βάλλονται συνεχώς, ενώ η πλειονότητα των ιατρών, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ζήλο, µε ανθρωπιά, με αγάπη προς τον άνθρωπο και το λειτούργημα τους, πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη και στο δόγμα, ότι «το καλύτερο φάρμακο δεν είναι άλλο από τον ηθικά δομημένο και επιστημονικά καταρτισμένο γιατρό». Αυτόν τον γιατρό αναζητά αγωνιωδώς ο άνθρωπος για να του εμπιστευθεί ό,τι  πολυτιμότερο διαθέτει: την ανθρώπινη ζωή.  

   Ο Δήμος Ρόδου έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δομών Υγείας και Πρόνοιας και συνδράμει καθημερινά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές δομές του δήμου μας, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι ηλικιωμένων, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, συσσίτιο, γεύματα αγάπης, ιατρικές εξετάσεις για να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα του κεντρικού κράτους στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

   Στο πλαίσιο αυτό είναι επιβεβλημένη η αγαστή και δημιουργική συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον Ιατρικό Σύλλογο για την επίλυση των κοινών προβλημάτων,  για το καλό των πολιτών και του τόπου μας.            

    Ευχόμαστε σε σας προσωπικά, με την ιδιότητα του νέου Προέδρου καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καλή και δημιουργική θητεία, δυναμική παρουσία στους τομείς της θεραπευτικής και προληπτικής ιατρικής καθώς επίσης την ανάληψη πρωτοβουλιών, ερευνητικού, επιστημονικού και κοινωνικού περιεχομένου.        Με εκτίμηση

                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ                          

                                     ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...