Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 Χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Το ΚΚΕ, με το σύγχρονο πρόγραμμά του και τις επεξεργασίες του προτείνει την πιο καινοτόμα πρόταση στην ελληνική κοινωνία. Εκείνη της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Της ολόπλευρης αξιοποίησης των πιο σύγχρονων δυνατοτήτων της παραγωγής σε όφελος της κοινωνικής ευημερίας. Της αυτονόητης θέσης ότι η ζωή και ευημερία των λαών πρέπει να συμβαδίζουν με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αυτή η πρόταση του ΚΚΕ  ήταν που έδωσε έμπνευση και ζωή στους αγώνες της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού μας . Ήταν ο ρεαλισμός της  που έδωσε σάρκα και οστά στην Αντίσταση κατά της ιταλο- γερμανικής  φασιστικής κατοχής, μπαίνοντας μπροστά στη δημιουργία του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Την ίδια ώρα  ο ρεαλισμός της αστικής τάξης επέβαλε την φυγή, την αναμονή, ακόμα και την συνεργασία με τον κατακτητή.

 Ήταν η ψυχή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας όταν ο «ρεαλισμός» των αστών, σε συνεργασία με τα διεθνή στηρίγματά του (ΗΠΑ-Βρετανία) επέβαλαν το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος με όργιο τρομοκρατίας, εκτελέσεων, εξορίας.  Ήταν τα μέλη του ΚΚΕ που οργάνωσαν στα Δωδεκάνησα την αντίσταση κατά της Αγγλικής κατοχής με την ίδρυση του ΕΜΠΑ. Ήταν το ΚΚΕ που δεν συμβιβάστηκε με τη λογική που κάποιοι έλεγαν ότι «η χούντα θα κάτσει 100 χρόνια και άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συναινούμε στις προσπάθειες δήθεν εκδημοκρατισμού της», αλλά οργάνωνε το λαϊκό κίνημα.

Στις σύγχρονες συνθήκες δεν συμβιβαζόμαστε με το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, τη σημερινή υποχώρηση του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς, δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα και τη μοιρολατρία, την «αναγκαία προσαρμογή» τη νομιμοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών, μνημονίων, ακόμη και το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

 Δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να περάσει στην αντεπίθεση να βάλει στο σημάδι, να στοχεύσει τον πραγματικό του αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Τιμάμε σήμερα αυτή την ιστορία και συνεχίζουμε.

Τιμάμε τους χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές και τους συντρόφους μας που πάλεψαν για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την ειρήνη, για το σοσιαλισμό.

 

Στην Αίθουσα «ΡΟΔΙΝΙ» το Σάββατο 24 Νοέμβρη η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 Χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τους:  Βιργινία Πρέκα, Ματίνα Μάστορα, Γιάννη Γιακουμάκη, Γιώργο Κούτρο, Γιώργο Πούλο και Μανώλη Βογιατζή.

 

Στην εκδήλωση θα τιμήσουμε συντρόφους μας  που σύνδεσαν τη ζωή τους μέχρι το τέλος της με τον αγώνα για «τις πιο όμορφες μέρες που δεν έχουμε ζήσει ακόμα» :

Αυγητίδης Αυγέρης,Βασιλειάδης Βασίλης,Γιαννέζος Γιάννης,Ευθυμίου Ανδρέας,Ιεροβασίλης Νίκος,Καλλιγά Λελέκα,Καπνουδάκης Νίκος,Κατσάπης Πέτρος,Κωτσαδάμ Λουκάς, Μητσού Δημήτρης,Μιχαηλίδης Γιώργος,Μιχαηλίδης Πάνος,Παπαναστάσης Μανώλης,Ρούλιος Αριστείδης,Σεΐτης Μιχάλης,Σεΐτης Σταύρος,Χριστοφόρου Φιλήμονας

Ρόδος 23/11/2018

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...