Η Ακαδημία τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μόσχας και πάλι στην Ρόδο

Η Ακαδημία τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μόσχας βρίσκεται και πάλι στην Ρόδο. Για Τρίτη συνεχή χρονιά. Θα θέλαμε να σας μιλήσουμε λίγο για την Ακαδημία τις δραστηριότητες της και τις φιλοδοξίες της. Για όσους δεν μας γνώρισαν από κοντά στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε σε μια η και σε όλες τις δωρεάν παραστάσεις που θα δοθούν, με επίκεντρο αυτήν της 28/10 στο θέατρο Μεσαιωνικής πόλης Μελίνα Μερκούρη από 20:30 εως22:30. Θα δείτε μία πλούσια καλλιτεχνική παράσταση μιούζικαλ με ένα ανακάτεμα κλασικού, μοντέρνου, παραδοσιακού χορού, τραγουδιού και θεάτρου. Ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό συμβάν απο παιδιά και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες. Ενα μιούζικαλ που η σύνθεση του, η δημιουργία του θα γίνει σε μια βραδιά. Η επιλογή των καλλιτεχνών θα γίνει μετά τον διαγωνισμό του Σαββάτου που θα διεξαχθεί στο θερινό θέατρο Ρόδον και στο Δημοτικό κινηματοθέατρο 27/10 από τις 10:00 έως 19:00. Η παρουσία σας θα είναι η χαρά των παιδιών.

Το φεστιβάλ Ελληνικός θησαυρός (Treasure of Hellas) ιδρύθηκε το 2016, από την ακαδημία τεχνών Μόσχας. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει εθνικές και διαπολιτισμικές αξίες στις νέες γενιές. Το διεθνές φεστιβάλ τεχνών «Treasure of Hellas» έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις μέγιστες συνθήκες για δημιουργική επικοινωνία και πολιτισμική άνταλλαγή μεταξύ των νέων-παιδιών της Ρωσσίας και της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον δήμο Ρόδου και την 4 εφορία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου παρέχονται οι σημαντικοτέροι συναυλιακοί χώροι της πόλης της Ρόδου: Το θερινό θέατρο Ρόδον, Το δημοτικό θέατρο, Το μεσαιωνικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Εδώ πρέπει να πούμε ότι οι φορείς αγκάλιασαν το φεστιβάλ αρχικά ο δήμος Ρόδου και στην συνέχεια και ή περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου η προσφορά τους χρόνο με τον χρόνο είναι και μεγαλύτερη. Τους ευχαριστούμε θερμά όπως επίσης και όλους αυτούς που πίσω από κάποιο γραφείο συμβάλλουν με τον τρόπο τους.

Η ακαδημία Τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μοσχας κατέχει εμπειρία στην επιτυχή διοργάνωση διεθνών καλλιτεχνικών προγραμμάτων. Κατα τη διάρκεια των ετών 2015-2017 η Ακαδημία οργάνωσε πάνω από 30 εθνικά και διεθνή προγράμματα με πάνω απο 8.000 συμμετέχοντες. Η ακαδημία ιδρύθηκε με στόχο την ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με εξαιρετικούς καθηγητές καλών τεχνών—μουσικούς, χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιούς, και σκηνοθέτες. Η ακαδημία προωθεί την ανάπτυξη του ταλέντου, και της δημιουργικότητας ενθαρρύνοντας παράλληλα την καλλιέργια της ατομικής ταυτότητας στους νέους, με τη χρήση πρωτοποριακών και ανεπτυγμένων τεχνολογιών στο πλαίσιο του πολιτισμού και της εκαπίδευσης. Όλο αυτά έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται από την καλλιτεχνική και πολιτιστική κοινωνία της Ρόδου και το δείχνουν λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ. Φέτος μόνο από την Ρόδο έχουμε 110 συμμετέχοντες ηλικίας από 10 έως 18 ετών και θα δώσουν 28 παραστάσεις. Από διάφορα μέρη της Ρωσίας έχουμε 200 συμμετέχοντες με 85 παραστάσεις. Όλα αυτά τα παιδιά θα είναι στα ίδια καμαρίνια και στην ίδια σκηνή. Μια πολιτισμική γιορτή. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χωρίς την χορηγία φιλοξενίας από το Mitsis Grand Hotel δεν θα ήταν δυνατή συνέχιση του φεστιβάλ. Ευχαριστούμε σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε!!!

Ακολουθούν τα εκπαιδευτήρια Ρόδου που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό όπως και έκτακτες συμμετοχές λαμπρών καλλιτεχνών. Το Μουσικό σχολείο Ρόδου.

Η ακαδημία Starlight. Η Ομάδα της Αννίτας Ηλιού

Κέντρο Χορού-Μαρία Μάρκου Βελιδάκη.

Σχολή χορού Έλλη Παρασκευά

Χορευτικό σχολείο «Πιρουέτα» Εύη Παρασκευά

Έκτακτες συμμετοχές Τερψιχόρη Λαογραφικά Μουσικοχορευτικά Εργαστήρια

Kαι η γνωστή σε όλους βιολίστρια LEIDA.

Viktoria Rille, Moscow +7 968 335 45 16 www.academfest.com

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...