ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ STEVIA
O παγωμένος κορμός με μπισκότα αποτελεί μια από τις γευστικότερες παιδικές αναμνήσεις. Ακόμα και σήμερα κάθε φορά που τον φτιάχνουμε στα δικά μας παιδιά δεν παραλείπω ποτέ να μην πάρω και ένα δεύτερο κομμάτι. Αν καταφέρεις να συνδυάζεις νόστιμες γεύσεις με υλικά που μεταφέρουν λιγότερη θερμιδική αξία και περισσότερα θρεπτικά συστατικά τότε κάποια παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα του παρελθόντος μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην σύγχρονη καθημερινή διατροφή.
Η αντικατάσταση των απλών μπισκότων με μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη, η χρησιμοποίηση του φυσικού γλυκαντικού stevia που φέρει μηδενικό γλυκαιμικό φορτίο, και επιλέγοντας μια φυτική μαργαρίνη από ελαιόλαδο, μπορούν να εντάξουν μια μικρή μερίδα από αυτό το υπέροχο γλυκό σε ένα Κυριακάτικο πρωινό συνοδεία ενός φρέσκου φρούτου και μιας μερίδα γαλακτοκομικού ή... ως το Σαββατιάτικο απογευματινό γλυκό παρέα με ένα ελληνικό καφεδάκι αφού πρώτα έχει προηγηθεί ένα μικρό πιάτο από φρέσκα δροσερά φρούτα.
Κάθε κομμάτι από αυτή τη συνταγή παρέχει μισό ισοδύναμο υδατανθράκων και 1 ισοδύναμο λίπους.
Υλικά που χρειαζόμαστε:
•300 γραμμάρια μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1πακέτο και λίγο παραπάνω)
•1 κεσεδάκι των 250 γραμμαρίων φυτική μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο (που έχεις αφήσει για 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν την χρησιμοποιήσεις στη συνταγή)
•6 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
•2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή άλλο λικέρ
•70 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
•2 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής:
Τα μισά μπισκότα τα θρυμματίζεις στο multi μαζί με τα καρύδια και τα άλλα μισά με το χέρι σε μικρά κομμάτια
Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη, το κακάο και τη stevia και προσθέτεις όλα τα μπισκότα, τα καρύδια και το κονιάκ και χτυπάς στο μίξερ για ένα λεπτό.
Απλώνεις το μίγμα σε αλουμινόχαρτο και σχηματίζεις ένα ρολό. Το τυλίγεις και το αφήνεις στην κατάψυξη για δυο τρεις ώρες μέχρι να παγώσει.