Ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ ως άλλος Τσίπρας του 2014! Του Κοσμά Σφυρίου

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ 2014 Ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης, το περασμένο Σάββατο, μίλησε στην Δ.Ε.Θεσαλονίκης και υπερθεμάτισε του πρωθυπουργού Τσίπρα σε παροχολογία. Το περιεχόμενο της ομιλίας του παρουσιάστηκε ως «πρόγραμμα της Θεσ/νίκης» και μου θύμησε τις δημαγωγικές – ανεφάρμοστες – «δεσμεύσεις» Τσίπρα του 14. Όμως «το έγο το έχουμε ξαναδεί !». Και οι πλειοδοτικές υποσχέσεις Μητσοτάκη, που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν θα εφαρμοστούν, όπως δεν εφαρμόστηκε και το «πρόγραμμα Θεσαλονίκης» του κ. Τσίπρα. Με Μτσοτάκη πρωθυπουργό & τον Τσίπρα να πετροβολά από την αντιπολίτευση, μέσα στην κρίση που συνεχίζεται, δυστυχώς ο ελληνικός λαός θα ζήσει – σε μια ακόμη επανάληψη – τα ίδια ! - Όπως, όταν κυβερνούσε ο Γ.Παπανδρ’εου και ο Σαμαράς υπόσχετο κατάργηση του μνημονίου και πετροβολούσε με τα δήθεν «προγράμματα του Ζαπείου», που δεν τα εφάρμοσε, όταν έγινε πρωθυπουργός. - Όπως, όταν κυβερνούσε ο Σαμαράς και ο Τσίπρας υπόσχετο «σχίσιμο των μνημονίων» & πετροβολούσε με το δήθεν «πρόγραμμα της Θεσαλονίκης», που δεν το εφάρμοσε όταν έγινε πρωθυπουργός. Δυστυχέστατα, σ’ αυτό τον τόπο «τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα» !... Και ο ελληνικός λαός έχει μετατραπεί σε σύγχρονο Σίσυφο !

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, για να επιτυγχάνουν πολιτική σταθερότητα, ανάπτυξη της χώρας τους και να προλαβαίνουν την κρίση, τα δύο πρώτα (σε ψήφους) κόμματα συνομιλούν, βρίσκουν προγραμματικές συγκλίσεις και σχηματίζουν κυβερνήσεις, εδώ και δεκαετίες. Το ίδιο θα κάνουν και οι σοσιαλδημοκράτες με τους συντηρητικούς στην Σουηδία, που ήλθαν πρώτοι και δεύτεροι - αντίστοιχα - στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας. Εδώ, τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όσο και η Ν.Δ, αδιαφορόύν για τις συνέπειες που έχει στην Ελλάδα η οξύτατη, ακραία πόλωση και ο διχασμός, που καλλιεργούν ! Τους ενδιαφέρει μόνο, πως θα μεγιστοποιήσουν την συσπείρωση της κομματικής τους βάσης. Πως θα μεγιστοποιήσουν τα εκλογικά ποσοστά τους σήμερα, και αύριο (μετά τις εκλογές), όποιος δεν έλθει πρώτος δεν αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, στην διακυβέρνηση της χώρας κ.ο.κ...

Έτσι στην Δ.Ε.Θ, ανταγωνίστηκαν σε πλειοδοσία δημαγωγικής παροχολογίας ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ η κα Γεννηματά πρότεινε το πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σχεδίου : με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με αναπτυξιακές πολιτικές («σχέδιο Ελλάδα»), με κοινωνικά και οικονομιικά μέτρα ανατροπής κοινωνικών αδικιών, που έγιναν κατά την διάρκεια και των τριών μνημονίων. Τέτοιες ρεαλιστικές πολιτικές (που κάποιες βρίσκονται και μέσα στις εξαγγελίες, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του κ. Μητσοτάκη), μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το συναινετικό εθνικό σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και εξόδου της χώρας μας από την κρίση. Γιατί υπάρχουν συγκλίνουσες προγραμματικές θέσεις. Για να επιτευχθεί σύγκλιση, το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην στρατηγική της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ και μπορεί να την επιβάλει, όταν πάρει (βάσει του Συντάγματος) την τρίτη εντολή, για σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η κ. Γεννηματά καλεί συνεχώς, τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψουν την στρατηγική της ακραίας πόλωσης και του διχασμού.

Σήμερα, που έληξε και η 3η δανειακή σύμβαση του κ. Τσίπρα - ενώ η κρίση, το μνημόνιο και η στενή επιτήρηση συνεχίζονται - η Ελλάδα, δυστυχώς, βρίσκεται απ’ έξω : - τόσο από το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ και δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί, για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα (ενώ διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός, ότι ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης), - όσο και από τις «αγορές», γιατί η πολιτική αβεβαιότητα, η οικονομική και επενδυτική στασιμότητα, κρατούν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας σε απαγορευτικά ύψη (του δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται από 4% - 5%).

Είναι βέβαιο, πως αν υπάρξει εθνική συνεννόηση και συνεναιτικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, που να στηρίζεται σε μεγάλη πλειοψηφία, στο Κοινοβούλιο και στον λαό, αυτό θα σημαίνει πολιτική σταθερότητα και : - θα αποκλιμακώσει πολύ γρήγορα τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, - και θα ενθαρύνει έλληνες και ξένους επενδυτές, ώστε οι ρυθμοί ανάπτυξης «να ξεκολλήσουν», να ξεπεράσουν το 3% και γιατί όχι και το 4% (όπως ήταν μέχρι το τέλος του 2003).

Κανείς να μην σπεύδει να προεξοφλήσει τα αποτέλεσμα των εκλογών του ’19. Το«νέο πολιτικό χώρτη»τον διαμορφώνει μόνο η ετυμηγορία του ελληνικού λαού Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να δημαγωγεί και να συμπράττει σε πόλωση και διχασμό, να σκεφθεί, πως αν κερδίσει τις εκλογές, δεν θα εύρει 200 βουλευτές της νέας Βουλής, για να αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο και δεν θα μπορέσει αποτρέψει την εφαρμογή της απλής αναλογικής, που έχει ψηφίσει η σημερινή Βουλή. Ακόμη ενδέχεται να μην εύρει ούτε 180 βουλευτές, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2020 και η Ελλάδα να οδηγηθεί σε νέες πρόωρες εκλογές, με την απλή αναλογική. Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Ο κ. Τσίπρας, που εισηγήθηκε την ψήφιση της απλής αναλογικής, αντί να καλλιεργεί την ακραία πόλωση και τον διχασμό, οφείλει να σκεφθεί, πως χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις και συνεναιτικό σχέδιο, εξόδου της χώρας από την κρίση, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί, μετά τις εκλογές με τον νόμο του - της απλής αναλογικής. Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ! Και οι έλληνες & οι ελληνίδες, πριν πάνε στις κάλπες των εκλογών του ’19, αυτά πρέπει να τα σκεφθούν πολύ καλά και να δείξουν με την ψήφο τους, ότι απορρίπτουν την πόλωση και τον διχασμό. Η ετυμηγορία τους να δημιουργήσει προϋποθέσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ. Για να πάψει να θεωρείται ουτοπία στην χώρα μας η κυβερνητική σύμπραξη των δύο πρώτων κομμάτων, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται λογικό και εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Kοσμάς Σφυρίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...