ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-Μάγεψαν τις Βρυξέλλες οι γεύσεις του Αιγαίου -Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ -Η «κουζίνα του Αιγαίου» μάγεψε τις Βρυξέλλες και τους Ευρωβουλευτές στην ειδική εορταστική εκδήλωση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Την εκδήλωση οργάνωσε ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου με την βοήθεια του δωδεκανήσιου βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη. Το όλο εορταστικό πρόγραμμα εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς περιελάμβανε προβολή ειδικού ντοκυμαντέρ «Το χρονικό της ενσωμάτωσης», από την πολιτιστική ομάδα Αρχιπέλαγος και παραδοσιακούς δωδεκανησιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων έδωσε το μοναδικό γευστικό στίγμα της κουζίνας του Αιγαίου στην εκδήλωση. Η ομάδα των σεφ προμηθεύτηκαν υλικά από τα νησιά και τη θάλασσα, προσφορές παραγωγών μας, μαγείρεψε και μοσχοβόλισε Αιγαίο η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για την εκδήλωση. Ευρωβουλευτές και καλεσμένοι, εντυπωσιάστηκαν και χωρίς φειδώ έπλεξαν διθυράμβους για τις γεύσεις της Aegean cuisine. Με υπερηφάνεια και συγκίνηση οι σεφ παρουσίασαν την κουζίνα του Αιγαίου στην καρδιά των εξελίξεων και της Ευρώπης. Η Λέσχη αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της παρουσίασης της Aegean cuisine και ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον κ. Απόστολο Ασπράκη της εταιρείας «Αριστον», τον κ. Απόστολο Δημελη της εταιρείας <<τροφοσύνθεση>>, τον Δήμο Καλύμνου, το τυροκομείο Παναγιώτη Γιάννου της Κω, τις επιχειρήσεις Μελισσοκομική, Φίλεμα, Ατσαλάκης, Χειρομήλια, καθώς επίσης και όλους τους παραγωγούς που προσέφεραν απλόχερα τα είδη τους. Ενδεικτικά, το μενού περιελάμβανε λεπτές φέτες λαυράκι πάνω σε πλιγούρι με περγαμόντο, λεβάντα και χαμομήλι, φιλέτο κουτσομούρας με πουρέ από άγρια χόρτα ελαιόλαδο και μηλόξυδο, χταπόδι βραστό με κόκκινο κρασί σκορδαλιά με τρούφα και γλυκό λεμόνι, κοπανιστή με μυρμιζέλι, κρασοτύρι Κώτικο με μαρμελάδα ντομάτας, κρέμα λεριώτικου παστού τυριού, λεριώτικο σε νοτισμένο ψωμί παστό κολιό, πατηνιώτικα τυροπιτάκια, λαδόπιτες, γιαπράκια, και από γλυκά, μελεκούνι, συκόπαστο, μοσχοπούγγια, αμυγδαλωτά, μαντινάδες. Τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Νίκο Χριστοφόρου, συνόδευσαν τα μέλη Επαμεινώνδας Τσίντζος, Παναγιώτης Παρατσώκας, Εμμανουήλ Χατζημπούμπουλης, Ευριπίδης Γκόγκος και Δημήτρης Κουλιάς.