ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΛΕΠΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά που χρειαζόμαστε:
Για την γέμιση
- Δυο μεγάλες ντομάτες ώριμες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- Δυο μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- Μια μεγάλη πιπεριά σε ροδέλες
- Δυο φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
- Τέσσερις με πέντε φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, προαιρετικά
- Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και δυο κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
- Ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Για την ζύμη
- Τρία φλιτζάνια αλεύρι (μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό ολικής άλεσης)
- Τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- Περίπου δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό
- Ένα αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- Δυο κουταλάκια αλάτι
Τρόπος παρασκευής: για την ζύμη
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε αλουμινόχαρτο και έπειτα με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη σε έκταση λίγο μεγαλύτερο από το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Τρόπος παρασκευής: για την γέμιση
Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τις ντομάτες σε ροδέλες, από πάνω το ζαμπόν της γαλοπούλας σε κομματάκια και στην συνέχεια τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και τέλος τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η ζύμη.