Το «αμάρτημα» της ΄Ελλης...

Κάθε τρεις και λίγο βρίσκει αφορμές (φανταστικές οι περισσότερες...) για να ασχοληθεί με τη μικρή οθόνη και τα πεπραγμένα της, ανοίγοντας...

οχετούς και εκτοξεύοντας ύβρεις. Χώρια η χειροδικία, βεβαίως, που δεν λείπει από το ρεπερτόριό της. Μια ανησυχία, ένα άγχος, ένα στρες δείχνουν όλα αυτά, ίσως και γιατί έχουν αυξηθεί οι αντίρροπες πιέσεις στο εσωτερικό του ακροδεξιού μορφώματος. Το έγραψε και το «Πρώτο Θέμα» την προηγούμενη Κυριακή, το ανέδειξε το ζήτημα σε πρωτοσέλιδο.

Τώρα λοιπόν τους φταίει η Ελλη Στάη. Διότι την περασμένη Δευτέρα στο δελτίο της ΝΕΤ, αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο για νεοναζιστική ακροδεξιά και (άκουσον άκουσον!) δεν κάλεσε εκπρόσωπο του κόμματος για να αντικρούσει τις απόψεις της. Πράγμα το οποίο θα μπορούσε να στέκει ως υπόδειξη, εφόσον είχαν εξίσου διαμαρτυρηθεί οι χρυσαυγίτες στον Γιώργο Τράγκα, όταν πρόσφατα τους κάλεσε στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ μόνους τους, ολομόναχους, και τους άφησε να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.

Προφανώς οι ευαισθησίες τους εξαντλούνται στα όρια της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ για την ιδιωτική δεν τους πειράζει να ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά. Είναι που την κρατική την πληρώνουν οι ένα εκατομμύριο «δυνητικοί» ψηφοφόροι τους (τι αμαρτία κι αυτή, να εμπιστεύεσαι την ύπαρξή σου στις κάθε είδους δημοσκοπήσεις...), ενώ στα κανάλια των ιδιωτών το χρήμα δεν έχει πρόσωπο. Ούτε καν μυρωδιά. «Τα λεφτά δεν βρομάνε», που είχε πει κι ο Βεσπασιανός στο γιόκα του, όταν αναρωτήθηκε το παιδί μήπως πρέπει να βρουν καμιά πιο κυριλέ δουλειά από τις πριβέ τουαλέτες.

Τέλος πάντων, από τη βιαιοπραγία εναντίον της Λιάνας Κανέλλη ώς το κατούρημα του Χρήστου Παππά στην είσοδο του Mega και τώρα τις ύβρεις εναντίον της Ελλης Στάη, η Χρυσή Αυγή δείχνει να διακατέχεται από ένα αβάσταχτο φθόνο προς την προβολή, προς το σταριλίκι των άλλων. Από ένα βαθύ καημό γιατί κάποια πρόσωπα που δεν αγωνίζονται νύχτα-μέρα για μια Ελλάδα πιο... ελληνική (το ορθόδοξη δεν το βάζω, καθότι έχουν κάποια θέματα με τον παγανισμό) προβάλλονται δεξιά-αριστερά από τα media και οι ίδιοι παραμένουν σχεδόν στο παρασκήνιο. Εξ ου και αντιδρούν σαν τα παιδάκια που δεν τους παίζει ο μπαμπάς τους. Επιθυμούν το θάνατό του εδώ και τώρα.

Τις ύβρεις εναντίον της Ελλης Στάη, και ακολούθως εναντίον της Μαριάννας Πυργιώτη, για όλα όσα είπαν στο δελτίο δεν θα τις αναπαραγάγω. Ως εδώ. Μπορεί οι χρυσαυγίτες να γοητεύονται από την εκτόξευση χυδαιοτήτων, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με εμάς τους υπόλοιπους. Ας βρουν αλλού βήμα για τις «ομορφιές» τους...

Χρήστος Ξανθάκης nonews-NEWS

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαΐου ο πρόεδρος της DodekanisosSeaways,...
Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ για τις Γαλάζιες Σημαίες, στις οποίες εμφανίζεται η Ρόδος, αντιλαμβάνεται...
Ενα είναι το συμπέρασμα απο αυτά που έγραψαν, που είπαν χθες στους επικήδειους, οτι η προσφορά του...
Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος, η Χάλκη, ο Αρχάγγελος, όλα τα νησιά μας αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον...