Φραγκόσυκα ζελέ - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Φραγκόσυκα ζελέ
________________________________________

Υλικά
620 γρ. μαύρη ζάχαρη
500 γρ. χυμός από φραγκόσυκα
3 κουταλάκια του γλυκού πηκτίνη
χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Παίρνετε ώριμα φραγκόσυκα, τα καθαρίζετε και τα πολτοποιείτε. Τα περνάτε από ψιλό κόσκινο ή τουλουπάνι. Παίρνετε το χυμό και τον βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και μετά από τα πρώτα 5 λεπτά βρασμού συμπληρώνετε την πηκτίνη, λιωμένη με 1 κουταλιά χλιαρό νερό και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνετε το ζελέ να βράσει για άλλα 5 λεπτά, ελέγχετε το βάρος και αν είναι 1 κιλό, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια τον ζελέ για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και τον βάζετε σε γυάλινα βάζα. Τα κλείνετε καλά και τα αναποδογυρίζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε τα βάζα σε ρεύματα αέρα να κρυώσουν γρήγορα ή με προσοχή, τα βουτάτε πρώτα σε χλιαρό νερό και μετά σε κρύο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...