Reuters: Το ευρώ διαλύεται στους επόμενους 12 μήνες

Σύμφωνα με το Reuters ο δείκτης προσδοκιών για διάλυση του ευρώ εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ επενδυτές εκτιμούν πως, παρά την συμφωνία για ελληνική παράταση, το κοινό ευρωπαίκό νόμισμα θα είναι παρελθόν σε ένα χρόνο.

Η συμφωνία στο Eurogroup για 4μηνη παράταση στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά διέλυσε τις αμφιβολίες για την τύχη του ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με τον δείκτη προσδοκιών για διάλυση του ευρώ, ο οποίος ονομάζεται ΕΒΙ, από τις λέξεις Euro Break-up Index, ο δείκτης αυτός εκτινάχθηκε τον Φεβρουάριο σε επίπεδα ρεκόρ 2 ετών, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2013.

Μάλιστα οι επενδυτές που ρωτήθηκαν απάντησαν με ποσοστό 38% πως η διάλυση της ευρωζώνης θα συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
newsnow.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...