1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Νισυρος

Ξεκινούν οι "Διάλογοι της Νισύρου"

Από την άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου, η Νίσυρος – η γενέτειρα των «Διαλόγων της Νισύρου» – γίνεται το επίκεντρο του Διαλόγου για τις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη με τις εξελίξεις στην…

Σύνταξη Verena3 Ιουλίου 2024 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Από την άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου, η Νίσυρος – η γενέτειρα των «Διαλόγων της Νισύρου» – γίνεται το επίκεντρο του Διαλόγου για τις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την ενεργειακή ασφάλεια, τη βιωσιμότητα της νησιωτικότητας βάσει των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Στους «Διαλόγους της Νισύρου 2024» που ξεκινάνε την προσεχή Πέμπτη 4 Ιουλίου, συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όλων των δημοκρατικών κομμάτων της χώρας, ακαδημαϊκοί, πρώην διπλωμάτες από Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη υψηλού κύρους, καθώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι ως συντονιστές με πολυετή παρουσία σε πανελλαδικά και ξένα Μέσα, που θα εξετάσουν και θα αναδείξουν τα ουσιαστικά ζητήματα,  τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτεινόμενες λύσεις για τη βιωσιμότητα των μικρών νησιών μέσα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο συνεχώς μεταβάλλεται λόγω των προκλήσεων.
Οι «Διάλογοι της Νισύρου 2024» τελούν υπό την Αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υπό την Αιγίδα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και έχουν καθιερωθεί ως ένα μεγάλης σημασίας γεγονός, το οποίο τροφοδοτεί σταθερά το δημόσιο διάλογο για ζητήματα Γεωπολιτικής της Ανατολικής Μεσογείου, Ενέργειας και Ασφάλειας, Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Βιώσιμης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Νησιωτικότητας.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Στους ομιλητές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, εθνικός εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Γιάννης Μανιάτης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρύτανης στο ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηγεωργίου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Διονύσης Τεμπονέρας κλπ.
Γενική συντονίστρια των «Διαλόγων» θα είναι η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, ενώ συντονιστές θα είναι και οι δημοσιογράφοι Μαρία Σαράφογλου, Αθανάσιος Έλλις και Φάνης Παπαθανασίου.

Σε αυτή την εποχή, που χαρακτηρίζεται από νέες, ποικίλες προκλήσεις και σε μία περιοχή που αποτελεί διαχρονικά κόμβο ιστορικών δρόμων, οι «Διάλογοι της Νισύρου – Bridging the East Med» προωθούν τον «Διάλογο» για τη φυσική, ενεργειακή και πολιτιστική βιωσιμότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Τα τελευταία χρόνια οι «Διάλογοι της Νισύρου» έχουν αναδειχθεί σε ένα μεγάλης σημασίας γεγονός, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο υψηλούς προσκεκλημένους και ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου
Το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος – Αειφορία της Νισύρου» ΑΜΚΕ, επιδιώκει μέσω στρατηγικών συνεργασιών να αναδεικνύει και να προστατεύει τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, νησιωτικών και ορεινών, οι οποίες «καλούνται να επιβιώσουν» σε μία εποχή που οι συνθήκες μεταβάλλονται με συνεχείς αλληλουχίες κρίσεων.

Συμπράττοντας με εγνωσμένους φορείς από τους χώρους της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας των Πολιτών, το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος – Αειφορία της Νισύρου» σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που έχουν ως στόχο την προώθηση βιώσιμων προτάσεων και λύσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής ανάπτυξης με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, σε διασύνδεση πάντα με την ευημερία των κατοίκων.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.