1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Βιβλία για το Καστελόριζο

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ «ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ‘’ ΔΙΟΔΟΣ’’ Αύγουστος 2020 Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το Καστελλόριζο, που…

Σύνταξη Verena16 Αυγούστου 2020 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ

ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ «ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ»

ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ‘’ΔΙΟΔΟΣ’’

Αύγουστος 2020

Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το Καστελλόριζο, που προκάλεσαν οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας και που πρόσκαιρα αναστάτωσαν τη ζωή του νησιού, ήταν η αφορμή ώστε πολίτες και φορείς ανά την Ελλάδα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους για τις σύγχρονες αυτές «Θερμοπύλες».

Μία από αυτές τις αλληλέγγυες πράξεις προήλθε χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας Ρόδου, με το διακριτικό τίτλο «Το Αερόστατο» (https://www.facebook.com/groups/omadatoaerostato). Ύστερα από επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού της Μεγίστης κ. Στράτο Αμύγδαλο και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», απηύθυναν δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες της Ρόδου να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του νησιού.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2, την Τετάρτη 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στον πεζόδρομο του «Ακταίον», τα μέλη της ομάδας προώθησης της φιλαναγνωσίας διαπίστωσαν με χαρά την υπέρβαση κάθε προσδοκίας τους. Είδαν να προσέρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, με καρδιές πλημμυρισμένες από ενδιαφέρον και αγάπη και χέρια γεμάτα διαφόρων ειδών βιβλία, ώστε τελικά να ξεχειλίσουν οι κούτες με προορισμό το ακριτικό νησί.

Τα βιβλία μεταφέρθηκαν στο φιλόξενο χώρο της «Διόδου», όπου ταξινομήθηκαν και καταμετρήθηκαν: 1.716 (χίλια επτακόσια δεκαέξι) βιβλία, ένας αριθμός εντυπωσιακός, που επιτεύχθηκε σε ελάχιστο χρόνο.

Τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας ευχαριστούν όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους κι άνοιξαν μια αγκαλιά αγάπης, μια "πολιορκία" πολιτισμού απέναντι στο φιλοπολεμικό κλοιό. 

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.