1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Το Φεστιβάλ Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo” στη Ρόδο με τη συμμετοχή 100 παιδιών από την AnosisRoboticsAcademy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Φεστιβάλ Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo” στη Ρόδο με τη συμμετοχή 100 παιδιών από την AnosisRoboticsAcademy Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO®…

Σύνταξη Verena12 Ιουνίου 2026 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φεστιβάλ Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo” στη Ρόδο με τη συμμετοχή 100 παιδιών από την AnosisRoboticsAcademy

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO® League Expo Ρόδος με τη συνδιοργάνωση της Eduact,  του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τηςAnosisRoboticsAcademy. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων τις ώρες 11:00-14:00 και η είσοδος είναιελεύθερη για το κοινό.

Το FIRST® LEGO® LeagueExplore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας έως 10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχεισχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Στο FIRST® LEGO® LeagueChallenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυσηπροβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Εισάγει σε παιδιά ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης.

Τη φετινή σεζόν UNEARTHEDTM 2025–2026, οι ομάδες καλούνται να ανακαλύψουν τι ιστορία κρύβει κάθε αντικείμενο που έρχεται στο φως. Κάθε εργαλείο, κάθε καινοτομία και κάθε έργο τέχνης συνδέει το παρόν με τους ανθρώπους και τις ιδέες του παρελθόντος. Αξιοποιώντας δεξιότητες STEM και ομαδικότητα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στις ανακαλύψεις περισσότερο από ποτέ. Η πρόκληση για κάθε ομάδα είναι να εντοπίσει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολόγοι και να προτείνει μια καινοτόμα λύση που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπισή του.

Στο τέλος του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και βραβεία σε όλες τις ομάδες, με μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα, ενισχύοντας τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργικής συνεργασίας.

Οι ομάδες της AnosisRoboticsAcademy εργάστηκαν με μεθοδικότητα και όρεξη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία, στην καινοτομία και την εφευρετικότητα.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.