1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Τάκης Πότσος-Λαική Συσπείρωση δήμου Ρόδου: Να μη περάσει η απαράδεκτη απόφαση αύξησης των τελών καθαριότητας

Δελτίο τύπου Τα «σπασμένα» της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στην αποκομιδή και διαχείριση αλλά και της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης των δήμων από το κράτος, καλείται να πληρώσει ο…

Σύνταξη Verena18 Νοεμβρίου 2024 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση

Δελτίο τύπου

Τα «σπασμένα» της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στην αποκομιδή και διαχείριση αλλά και της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης των δήμων από το κράτος, καλείται να πληρώσει ο Ροδιακός λαός με την αύξηση τελών καθαριότητας, που η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να εφαρμόσει.

Ενώ το κράτος, μόνο για το 2024, χρωστάει στους δήμους όλης της χώρας 6,5 δισεκατομμύρια, χρήματα που προέρχονται από τη δική μας φορολογία και θα έπρεπε βάσει νόμου να αποδίδονται στους δήμους, η ανταποδοτικότητα αυξάνεται παντού και σε όλες τις υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή, αντί να διεκδικήσει όσα χρωστά στο δήμο Ρόδου η κυβέρνηση, της δίνει χείρα βοηθείας απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωση  να καταβάλει τα χρήματα που χρωστά. Από κοινού στρέφονται  στο λαϊκό εισόδημα στραγγίζοντάς το.Tην ίδια στιγμή η ακρίβεια είναι στα ύψη, η φοροληστεία συνεχίζει ακάθεκτη, οι εργαζόμενοι του νησιού δεν ξέρουν πως θα βγάλουν τους πέντε μήνες κάθε χρόνο με το χαρτζιλίκι του επιδόματος ανεργίας, κι αυτό μόνο για τρεις μήνες!

Είναι προκλητική η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να φέρει εισήγηση αύξησης τελών καθαριότητας και φωτισμού για να ανταποκριθεί στους εργολάβους, στα πράσινα χαράτσια μέσω του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να χρηματοδοτούνται πράσινες μπίζνες.Να αφήνει ανενόχλητη την κυβέρνηση για να δίνει «ποτάμι» τα χρήματα στις εγκληματικές αποστολές του ΝΑΤΟ και να «ματώνει» ο λαός έτσι κι αλλιώς.

Να μη περάσει αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Ο λαός της Ρόδου δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτήν την πολιτική σε βάρος του,αλλά να παλαίψει για την ανατροπή της.

Τάκης Πότσος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ρόδος 18/11/2024

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.