1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: “Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ” -Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο περιθώριο της χθεσινής (Κυριακή) πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου…

Σύνταξη Verena8 Σεπτεμβρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: “Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ”
-Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο περιθώριο της χθεσινής (Κυριακή) πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με τον  πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και τον προϊστάμενο του παραρτήματος στη Ρόδο Χαράλαμπο Τζιμπλέκα.
 
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση διάθεση διασωστών και ασθενοφόρων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στις δομές υγείας του νησιού και συγκεκριμένα των δημοτικών ενοτήτων Ατταβύρου,  Καμείρου και Νότιας Ρόδου.


Ο δήμαρχος Ρόδου επεσήμανε το κατεπείγον του πράγματος σε ό,τι αφορά την περιοχή μας. Πληροφορούμενος την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ ο κ. Χατζηδιάκος απέστειλε το απόγευμα της Κυριακής την κάτωθι επιστολή:

Θέμα :  Επείγουσα στελέχωση του νησιού της Ρόδου με διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
           

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά τη σημερινή μας συνάντηση στη Ρόδο και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νησιού της Ρόδου, ζητούμε την άμεση διάθεση διασωστών, καθώς και ασθενοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών των δημοτικών ενοτήτων της Νότιας Ρόδου,  Καμείρου και Ατταβύρου, καθώς και των επισκεπτών λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού αυτών και της επέκτασης της τουριστικής περιόδους μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο αυξημένος κίνδυνος και οι πιθανές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με ανθρώπινο δυναμικό και με ασθενοφόρα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες του νησιού μας.

Η καθυστέρηση λήψης απόφασης για τοποθέτηση προσωπικού εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και τις ζωές τόσο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εικόνα της χώρας μας.

Ο Δήμος Ρόδου και οι φορείς του νησιού είναι στην διάθεση σας για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.


Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.