1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Σταμούλη, τον Γεν. Γραμματέα Νίκο Τριπολίτη και τα μέλη της Διοίκησης Ηλία…

Σύνταξη Verena1 Οκτωβρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Σταμούλη, τον Γεν. Γραμματέα Νίκο Τριπολίτη και τα μέλη της Διοίκησης Ηλία Μπούκλα και Γιάννη Ντελλάκη συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.
Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλυσε  τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην περιοχή και τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας με βασικότερο το πρόβλημα της ανεργίας. Δόθηκε έμφαση στην έξαρση του φαινομένου αυτού στον κατασκευαστικό κλάδο και του ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε να απασχολείται νόμιμο και ντόπιο εργατικό δυναμικό στα δημόσια έργα, που θα εκτελεί η Περιφέρεια το επόμενο διάστημα.
Στη συνέχεια του ανέπτυξε τις θέσεις  του Ε.Κ.Ρ για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές τονίζοντας ότι στην περιοχή δεν υπάρχει λόγος για νομοθετική ρύθμιση του ωραρίου, εφόσον οι φορείς τοπικά μπορούν να συμφωνούν για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τους θερινούς μήνες και να θεσμοθετείται το ωράριο αυτό από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.
Ζητήθηκε επίσης από τον Περιφερειάρχη να ασκήσει όλη του την επιρροή προς την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ώστε α) να υπάρξει αποπληρωμή των δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία, β) να σταματήσουν οι παράνομες απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων πριν τη λήξη της τουριστικής σεζόν και το κλείσιμο των ξενοδοχείων, γ) να μην μετακινούνται παράνομα αλλοδαποί μαθητές -σπουδαστές στα ξενοδοχεία, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τρίτες χώρες.
Η αντιπροσωπεία του ΕΚΡ του ζήτησε ακόμη να παρέμβει στο Υπουργείο Εργασίας, για να στελεχωθεί η υπηρεσία του ΣΕΠΕ Ρόδου κυρίως από Τεχνικούς Επιθεωρητές και να μην μεταφερθεί η Διεύθυνση του ΣΕΠΕ από την Περιφέρεια στον Πειραιά.
Στη συζήτηση αυτή τέθηκαν και άλλα ζητήματα από το Ε.Κ.Ρ, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, το πρόβλημα της ενέργειας στην περιοχή και οι ιδιωτικοποιήσεις. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο Περιφερειάρχης ήταν γνώστης όλων των θεμάτων, που του έθεσε η αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ. και δεσμεύθηκε ότι θα έχει στενή συνεργασία μαζί της, ώστε να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.