1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Λειψοι

Συνάντηση εργασίας του Βάιου Καλοπήτα με Φώτη Μάγγο και Ευαγγελίστρα Λαουντού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Λειψών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Ρόδου «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε.» Βάιος Καλοπήτας , με τη Δήμαρχο Λειψών Ευαγγελίστρα…

Σύνταξη Verena21 Αυγούστου 2026 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Λειψών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Ρόδου «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε.» Βάιος Καλοπήτας, με τη Δήμαρχο Λειψών Ευαγγελίστρα Λαούντου και τον μέχρι πρότινος Δήμαρχο Λειψών και νυν Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Μάγγο.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λειψών, Δήμος Πατέλλης, συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τις τεχνικές ανάγκες του Δήμου και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την <<ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε>>.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν η συνέχεια των έργων και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί στους Λειψούς, οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και οι δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και των εργαλείων του Αναπτυξιακού Οργανισμού.
Παράλληλα, η συζήτηση επεκτάθηκε στις ιδιαίτερες αναπτυξιακές και τεχνικές ανάγκες των μικρών νησιωτικών Δήμων και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενισχυθούν οι μηχανισμοί υποστήριξής τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί ως τεχνικοί και αναπτυξιακοί σύμβουλοι των νησιωτικών Δήμων, παρέχοντας τεχνογνωσία για την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, την προετοιμασία έργων, την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και την υποστήριξη της υλοποίησής τους.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →


Η <<ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε>> έχει ήδη αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με Δήμους των Δωδεκανήσων, μεταξύ των οποίων η Χάλκη, η Τήλος, η Σύμη, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Νίσυρος, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη διαδημοτική συνεργασία και στην υποστήριξη των διαφορετικών αναπτυξιακών αναγκών των νησιών.


Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού <<ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε>>, Βάιος Καλοπήτας, ανέφερε:


«Είχαμε μια ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση με τη Δήμαρχο Ευαγγελίστρα Λαούντου, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Μάγγο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμο Πατέλλη, τόσο για τη συνέχεια των έργων και των πρωτοβουλιών στους Λειψούς όσο και για τις ευρύτερες προκλήσεις της νησιωτικότητας.
Τα μικρά νησιά διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες, αλλά πολλές φορές χρειάζονται πρόσθετη τεχνική και διοικητική υποστήριξη για να μετατρέψουν τις ανάγκες και τον σχεδιασμό τους σε ώριμα και χρηματοδοτήσιμα έργα. Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια, λειτουργώντας ως τεχνικοί και αναπτυξιακοί σύμβουλοι των Δήμων.


Η <<ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε >> έχει ήδη αποκτήσει σημαντική εμπειρία μέσα από τις συνεργασίες της στα Δωδεκάνησα. Θέλουμε να ενώσουμε τεχνογνωσία και δυνάμεις, ώστε ακόμη και ο μικρότερος νησιωτικός Δήμος να διαθέτει τα εργαλεία που χρειάζεται για να σχεδιάζει, να ωριμάζει και να υλοποιεί τα έργα του.»


Ο Βάιος Καλοπήτας ευχήθηκε στην Ευαγγελίστρα Λαούντου και στον Φώτη Μάγγο καλή επιτυχία στα πρόσφατα καθήκοντά τους, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ Αυτοδιοίκησης, Αναπτυξιακών Οργανισμών και Πολιτείας μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών των νησιών.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.