1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Κασος

"Συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου με αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες στην Αθήνα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: "Συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου με αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες στην Αθήνα". - Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτοκριτος έχοντας ως στόχο την διευθέτηση…

Σύνταξη Verena27 Απριλίου 2022 · Ανάγνωση 4′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα: "Συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου με αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες στην Αθήνα".

- Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτοκριτος έχοντας ως  στόχο την διευθέτηση ζητημάτων του νησιού ολοκλήρωσε ακόμα ένα κύκλο συναντήσεων εργασίας  με  του παρακάτω αρμόδιους ανά περίπτωση φορείς.

ØΜε τον ειδικό σύμβουλο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένου επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους κ. Αλκιβιάδη Στεφάνη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα της νησιωτικότητας συζητήθηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν και στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη τονίζοντας για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα εφαρμογής ξεχωριστών κανόνων αξιολόγησης των αιτημάτων  χρηματοδότησης αλλά  και της  διοικητικής και  της τεχνικής υποστήριξης των ακριτικών περιοχών. Για το σκοπό αυτό επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν την Η.Ν. Κάσο

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →
  • Για τον τομέα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου  με τον Γενικού Γραμματέα  του Υπουργείου Ναυτιλίας  και νησιωτικής πολίτικης και Πρόεδρο  του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών   κ. Κυριαζόπουλο όπου συζητήθηκαν προτάσεις βελτίωσης της ήδη υπάρχουσας ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας  αλλά και τις προοπτικές δρομολόγησης ταχυπλοϊών - νέας τεχνολογίας πλοίων  σε βάθος 10 ετίας. Επιπλέον  τέθηκε και το θέμα της ίδρυσης μέσης σχολής καραβομαραγκών στο νησί καθώς επίσης και η διοργάνωση  διημερίδας του Πανελληνίου Συλλόγου Ναυπηγείων Ταρσανάδων με τη συμμετοχή πλέον   των  60 μελών του συλλόγου και όχι μόνο , στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022  στην  Η.Ν. Κάσο.
  • Για διευθέτηση ζητημάτων στον τομέα της υγείας  ολοκληρώθηκε  μια επίσης κομβικής σημασίας  συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της  2ης ΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου κ.Χρήστο Ροϊλό έχοντας ως στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών  πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ακριτών της Η.Ν. Κάσου . Ο κ. Ερωτοκριτος εισηγήθηκε την τακτική επίσκεψη  γιατρών ειδικότητας του Γενικού νοσοκομείου Καρπάθου  στο ΠΠ Ιατρείο Κάσου  όπου και ανήκει διοικητικά. Πρότεινε  επίσης και την πρόσληψη τεχνολόγου,  χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος  αλλά και μικροβιολόγου / παρασκευαστή για τον χειρισμό ήδη υπάρχοντος υγειονομικού εξοπλισμού .
  • Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης κ΄ Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Σπύρο Σπυρίδωνος συζητήθηκε η προοπτική χρηματοδότησης του Δήμου της Η.Ν. Κάσου για την έναρξη  της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την τοποθέτηση του απαιτούμενο προσωπικού . Η ίδρυση και η λειτουργία κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών στην Η.Ν. Κάσο. Και το ζήτημα της τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης του Δήμου αλλά και την διαμεσολάβηση της εταιρείας για την διευθέτηση ζητημάτων των κληροδοτημάτων .
  • Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε με την Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  κ΄ Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Αντωνία Μοροπούλου όπου  έγινε παρουσίαση της  προεργασίας με θέμα :  «Αειφόρος Ανάπτυξη με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής» "Η Περίπτωση της Ηρωικής Νήσου Κάσου". Μια εργασία που θα συμβάλει στην δημιουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου θεματικής τουριστικής ανάπτυξης και όχι μόνο.

  Ο κύκλος  των συναντήσεων εργασίας ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του  Δημάρχου  με το Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δριτσάκο όπου για μια ακόμα φορά τέθηκε  το ζήτημα  ασφάλειας των πτήσεων  με την μη έναρξη του έργου  περίφραξης του Δημοτικού Αερολιμένα  Η.Ν. Κάσου « Μ. Μαλλιαράκης». Υπάρχει δυστοκία , όσον αφορά την ανακήρυξη του αναδόχου εργολάβου  λόγω των τελευταίων ανατιμήσεων των πρώτων υλών.

  Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου αναφερόμενος  στην πραγματοποίηση  των παραπάνω  συναντήσεων εργασίας  αφού ευχαρίστησε  έναν έναν ξεχωριστά τόνισε  το γεγονός  ότι  :

  « Μέσα από την αντιμετώπιση  των προβλημάτων της καθημερινότητας   προκύπτει  η αναγκαιότητα η Δημοτική Αρχή  να είναι ικανή να ανταπεξέλθει άμεσα στις υποχρεώσεις  της και  ότι αποτελεί καθήκον  όλων   μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθένα μας ώστε να  βελτιώσουμε την ποιότητα διαβίωσης  των ακριτών. Οι χρονοβόρες  γραφειοκρατικές  διαδικασίες  όμως  εμποδίζουν το έργο μας και είμαστε συνεχώς αναγκασμένοι να διαμαρτυρόμαστε για αυτονόητες παρεμβάσεις  και υποδομές  που θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί . Έχουν όμως  κολλήσει  στα γρανάζια της γραφειοκρατίας  κάνοντας την άσκηση των καθηκόντων μας ακόμα δυσκολότερη. Δεν σταματάμε όμως  ποτέ να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν και θα εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων και προς αυτήν την κατεύθυνση  ζητούμε την συμβολή και την υποστήριξη  των αρμόδιων  φορέων τόσο της Τοπικής αυτοδιοίκησης  ( β΄ βαθμού), όσο και της Κεντρικής Διοίκησης».

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.