1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

«Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, πάλι Σπανακόρυζο θα φάμε…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, πάλι Σπανακόρυζο θα φάμε…» Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Σπανάκης, μετά την επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου…

Σύνταξη Verena31 Ιανουαρίου 2024 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, πάλι Σπανακόρυζο θα φάμε…»

   Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Σπανάκης, μετά την επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου Παρασύρη, για την επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικών εργαζομένων του Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς μετά το διάστημα των τριών μηνών μένουν χωρίς εισόδημα, απέφυγε να απαντήσει επί των ερωτημάτων του βουλευτή και περιορίστηκε στο να αναφερθεί στο δήθεν γεγονός ότι η τουριστική περίοδος επεκτείνεται χρονικά.

   Προτού κατακεραυνώσουμε τον κ. Υφυπουργό για την απάντησή του, θα πρέπει να αποδώσουμε λίγο τα ‘’του Καίσαρως το Καίσαρι’’!!!

   Ναι, το επίδομα επανήλθε στο τρίμηνο από τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου όμως αποτέλεσε προϊόν πίεσης, ιδιαίτερα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την τότε δράση του για το πρόβλημα αυτό!!!

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

   Ας αναλογιστούμε λίγο ότι, αν δεν υπήρχαν οι δράσεις αυτές και η πίεση που ασκήσαμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, τότε θα είχαμε χαιρετήσει προ πολλού ακόμα και αυτό το έστω ‘’κουτσουρεμένο’’ επίδομα.

   Σαν Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, εάν μας επιτρέπετε την παρέμβαση στον κόσμο της φαντασίας του υφυπουργού αποζητάμε τουλάχιστον σοβαρότητα σε αυτή την κωμική απάντηση.

Αν είναι κ. Υφυπουργέ να αγνοούμε τα προβλήματα των εποχικά εργαζομένων, επειδή εσείς και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας φαντασιώνεστε επεκτάσεις τουριστικών περιόδων, τότε ίσως να προσλάβετε μερικούς σεναριογράφους για να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε την πραγματικότητα.

   Το να παριστάνετε τον διοικητή του φανταστικού κόσμου που έχετε πλάσει, ως απάντηση στο οτιδήποτε, δεν βοηθά τους πραγματικούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ΤΩΡΑ, όχι σε κάποιον απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον που μόνο εσείς φαίνεται ότι γνωρίζετε.

   Ελπίζουμε μόνο να μην επανέλθετε στο μέλλον κατά την προσφιλή σας τακτική με κάποιου τύπου Pass για σπανακόρυζο, αφού ούτε αυτό το ταπεινό φαγητό δεν μπορούμε να προσφέρουμε στις οικογένειές μας, κατά παράφραση του επιθέτου σας.

Σοβαρευτείτε επιτέλους!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  •  Αύξηση του ποσού επιδόματος ανεργίας και μεγαλύτερη διάρκεια για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Αναγνώριση όλων των ετών προϋπηρεσία με ξεπάγωμα των ετών 2012-2023 .
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία και στα προ μνημονίου επίπεδα.
  • Κατάργηση των πλαφόν για την αποζημίωση απόλυσης και συντάξιμη αποζημίωση. Θεμελίωση συντάξιμης αποζημίωσης και στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
  • Την επανένταξη των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ
  • E-ΕΦΚΑ διόρθωση προβλήματος με τις αιτήσεις αναρρωτικών των  εποχιακά εργαζομένων και άμεση αποπληρωμή αυτών.
  • Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις συνταξιοδότησης ξενοδοχοϋπαλλήλων.
  • Αναβάθμιση τουριστικών σχολών μετεκπαίδευσης.
  • Στελέχωση ΣΕΠΕ και συστηματικοί έλεγχοι της υπηρεσίας.
  • Όροι και προϋποθέσεις για την εισαγωγή εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες.
  • Μελέτες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου υπολογίζοντας πάντα τους εργαζόμενους και όχι με γνώμονα τα κέρδη των εργοδοτών .
Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.