1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Αναβολή της εκδήλωσης "Η Ρόδος για τη ζωή" λόγω κακών καιρικών συνθηκώνΝεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"
Νεα Δωδεκανησου · Κως

Σοβαρό επεισόδιο ανοικτά της Κω: Τουρκικό υποβρύχιο απείλησε σκάφος του Λ.Σ.

Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ το οποίο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι. Ελληνικό σκάφος του ΛΣ στην προσπάθειά του να παρενοχλήσει αναχαιτίσει Τούρκους ψαράδες ήρθε…

Σύνταξη Verena18 Νοεμβρίου 2014 · Ανάγνωση 2′
Facebook Viber X Email
Διαφήμιση

Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ το οποίο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Ελληνικό σκάφος του ΛΣ στην προσπάθειά του να παρενοχλήσει αναχαιτίσει Τούρκους ψαράδες ήρθε αντιμέτωπο με τουρκικό υποβρύχιο (!) το οποίο έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τους Τούρκους αλιείς.

Το ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. είχε αποπλεύσει από την Κω και εισήλθε παραβιάζοντας τουρκικά  χωρικά ύδατα ανοικτά της Αλικαρνασσού  και πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων τα τουρκικά αλιευτικά αναγκάζοντας του Τούρκους να καταφύγουν στην τουρκική ακτή για δύο ώρες περίπου, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Σε απάντηση το τουρκικό Ναυτικό έστειλε υποβρύχιο(!) το όποιο είχε αποπλεύσει από τη βάση του στη Μαρμαρίδα στην περιοχή απέναντι από την Ρόδο και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν σε πορεία για το Κουσάντασι.

Το τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε δείχνοντας την τουρκική σημαία στο σκάφος του Λ.Σ. το οποίο και αποχώρησε από την περιοχή πριν όμως επιστρέψει ξανά πίσω προς τα τουρκικά παράλια. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως το επεισόδιο έγινε στις 2 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται η «ένταση» υποχώρησε γύρω στις 3:20 το μεσημέρι όταν το ελληνικό σκάφος αποχώρησε αφήνοντας τους Τούρκους ψαράδες να συνεχίσουν να συνεχίσουν την αλιεία τους.

Στην ουσία πρόκειται για περιστατικό παράνομης αλιείας Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα με το σκάφος του Λ.Σ, να επιχειρεί να τους διώξει από εκεί, κάτι που γίνεται επανειλημμένα.

Αλλά το πρόβλημα είναι βέβαια ο πλους του τουρκικού υποβρυχίου το οποίο κινήθηκε εντός των χωρικών υδάτων παρενοχλώντας ουσιαστικά το σκάφος του ΛΣ.

Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση συντήρησης της έντασης που επικρατεί τόσο στο Αιγαίο νόσο και στην κυπριακή ΑΟΖ από τουρκικής πλευράς με την Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή υποχώρηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.