1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Σεμινάριο με θέμα "Ξετυλίγοντας το μύθο της σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει σεμινάριο πέντε συναντήσεων με θέμα ¨Ξετυλίγοντας το μύθο της…

Σύνταξη Verena30 Οκτωβρίου 2013 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει σεμινάριο πέντε συναντήσεων με θέμα ¨Ξετυλίγοντας το μύθο της σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης¨, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης .
Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου σεμιναρίου προέκυψε ύστερα από τα αποτελέσματα έρευνας που υλοποιήθηκε το 2011 στην περιοχή μας και αφορούσε τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής των εφήβων. Σύμφωνα με τα Πανελλήνια στοιχεία, η έρευνα ανέδειξε υψηλό ποσοστό σε ότι αφορά την πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων της περιοχής μας.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενισχυθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ώστε να αναλάβουν προγράμματα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο.
 Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες  όπως πώς αντιλαμβάνεται το εκπαιδευτικό σύστημα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σήμερα, ποιες οι δεξιότητες που χρειάζεται να επιστρατεύσει ο εκπαιδευτικός και ποιος είναι ο ρόλος και η στάση του κατά την υλοποίηση ενός προγράμματος και θα αναδειχθούν θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική αγωγή όπως αυτοεκτίμηση, ο ρόλος των φύλων, η σχέση με το σώμα.
Το σεμινάριο προβλέπει συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ώστε να καλυφθούν οι γνωστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών σε σχέση με τη σεξουαλική αγωγή και υγεία.
Τέλος, θα δοθεί έμφαση στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων στην τάξη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού  Σταυρού 37 με πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2013.
Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν.

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.